Mediafax.biz Exclusiv

Un proiect al BCR destinat studenţilor ia locul cafenelei Turabo din Piaţa Romană

Un proiect al BCR destinat studenţilor ia locul cafenelei Turabo din Piaţa Romană

Autor: Cristina Rosca

30.08.2011, 19:00 743

În urmă cu circa o lună reprezentanţii companiei Turabo spuneau că unitatea este închisă pentru renovare şi urmează a fi redeschisă după două săptămâni. Ulterior, reprezentanţii lanţului de cafenele nu au mai răspuns solicitărilor ZF privind data de deschidere a cafenelei.

Cafeneaua Turabo de vizavi de coloanele din Piaţa Romană se afla lângă un sediu al BCR, şi potrivit informaţi ilor din piaţă, şi spaţiul deţinut de cafenea va fi utilizat tot de bancă pentru un proiect dedicat studenţilor.

Închideri pe capete

Anterior, în zona Piaţa Romană, pe Dorobanţi, lângă clădirea Facultăţii de cibernetică din cadrul Academiei de Studii Economice, a mai existat o cafenea Turabo, care a fost însă închisă anterior.

Aceasta nu este însă singura unitate închisă de lanţul de cafenele. Turabo, unul dintre cele mai extinse lanţuri de pe piaţa locală în perioada de boom, a rămas cu 12 unităţi, faţă de 44 în noiembrie 2009, potrivit cifrelor furnizate de companie. Site-ul Turabo, unde erau publicate anterior adresele cafenelelor, nu mai este funcţional.

În urmă cu o lună, Tudor Dragomir Niculescu, 31 de ani, proprietarul lanţului de cafenele, spunea că a închis unităţile neprofitabile.

În martie 2009, compania Victoria Holding, care deţine City Mall, aflat în prezent în faliment, a cerut intrarea în insolvenţă a companiei BRTV Grup, care operează cafenele Turabo.

Anterior, în City Mall a existat o cafenea Turabo care a fost închisă.

Curtea de apel Bucureşti a suspendat această cerere în iunie anul trecut. Anul acesta Victoria Holding a cerut din nou intrarea în insolvenţă a BRTV Grup, iar o decizie în acest sens urmează să se ia în octombrie, potrivit Tribunalului Bucureşti.

Afaceri în întuneric

Societatea BRTV Grup, care operează cafenelele Turabo şi centrul de evenimente Turabo Grand Ballroom, a avut afaceri de 10,2 mil. lei (2,77 mil. euro) şi profit de circa 188.000 de lei în 2008 potrivit Ministerului de Finanţe, acestea fiind ultimele date disponibile deoarece compania nu a depus bilanţul pe 2009 şi 2010. Niculescu spune însă că acum situaţia s-a stabilizat.

Lanţul Turabo nu este singurul care a întâmpinat probleme. Astfel, unele lanţuri au dispărut complet la fel de rapid cum au apărut, cum este cazul Cup&Cino şi Testa Rossa. Altele au intrat în insolvenţă (Costa Coffee).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO