Mediafax.biz Exclusiv

Vânzările hotelului Howard Johnson au rămas la 4 mil. euro în S1

Vânzările hotelului Howard Johnson au rămas la 4 mil. euro în S1

Autor: Mirabela Tiron

19.07.2011, 11:49 379

Primul semestru al anului 2011 a marcat o uşoară creştere avolumului cererii pentru cazare, la fel cum a mar cat şi o dinamicăinteresantă pe segmentul de evenimente, care a fost extrem deactiv. În general, apreciem că a existat în primul semestru omobilizare de eforturi în direcţia ieşirii din «starea deaşteptare» din anii 2009, 2010", susţine Sonia Năstase, directorulgeneral al hotelului de cinci stele.

Pe de altă parte, ea menţioneazăcă a remarcat în acelaşi timp fluctuaţii destul de mari de la olună la alta, mai ales pe segmentul de cazare, ceea ce indicăfaptul că trendul uşor ascendent nu este încă foartestabil.

"Gradul de ocupare înregistrat deHoward Johnson Grand Plaza în prima jumătate a anului 2011 a fostmarcat de o creştere procentuală de aproximativ 4% comparativ cuaceeaşi perioadă a anului trecut, ajungându-se la un nivel de 55%în primele şase luni." Sonia Năstase este prima româncă careconduce un hotel de cinci stele din Bucureşti, în condiţiile încare toţi managerii generali ai unităţilor de cinci steleIntercontinental, Hilton, JW Marriott, Radisson Blu sau CrownePlaza sunt expaţi. Sonia Năstase a preluat conducerea operaţiunilorhotelului în octombrie 2009.

Hotelul de cinci stele HowardJohnson operează 285 de camere pe o piaţă în care capacitatea decazare se ridică la 7.440 de locuri în camere de hoteluriclasificate la patru şi cinci stele, ceea ce reprezintă 66% dincapacitatea totală de cazare, potrivit unui studiu al companiei deconsultanţă în industria hotelieră Trend Hospitality.

Pe această piaţă, Howard Johnsonconcurează cu InterContinental, JW Marriott, Athenee Palace Hilton,Radisson şi alte unităţi.

Grand Plaza Hotel este deţinut cuun pachet de acţiuni de 97,8% de compania International Businessand Trading, potrivit datelor de la RegistrulComerţului.

Acţionarul acestei companii apareşi în structura acţionariatului firmelor Practic şi BăneasaInvestments, companii controlate de oamenii de afaceri Radu Dimofteşi Gabriel Popoviciu.

Pe fondul condiţiilor economicedificile din piaţă, compania Grand Plaza Hotel, care deţine hotelulHoward Johnson şi alte active, a finalizat anul 2009 cu pierderi de1,67 milioane de euro la o cifră de afaceri de 8,7 milioane deeuro, potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Rezultatul netal companiei pe anul trecut nu a fost făcut public, cifra deafaceri menţinându-se la un nivel aproape similar cu cel din2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO