Mediafax.biz Exclusiv

Verestoy: o nouă firmă preia businessul cu vagoane

Verestoy: o nouă firmă preia businessul cu vagoane

Autor: Mirabela Tiron

28.09.2011, 18:41 437

"Noua firmă se numeşte IRS Rail, a păstrat numele de IRS la care s-a mai adăugat un cuvânt. În prezent în cercăm să relansăm producţia la cele trei fabrici de vagoane. Producţia trebuie finanţată. Aşteptăm şi sprijinul băncilor creditoare în finanţare", a declarat Attila Verestoy.

El deţinea şi anterior acestei tranzacţii o participaţie de 16% în grupul IRS.

În structura acţionariatului firmei nou-înfiinţate Verestoy va deţine un pachet majoritar, în timp ce băncile creditoare vor avea 29%, iar un pachet de 18% va avea vechea firmă IRS. Fabricile din grupul IRS - Astra Vagoane Arad, Romvag Caracal şi Meva din Drobeta-Turnu Severin, cu afaceri totale de 230 mil. euro în 2009 şi cu circa 75 mil. euro anul trecut - au intrat în insolvenţă la sfârşitul lui 2010.

Burci a intrat în businessul cu vagoane în urmă cu câţiva ani, după ce a cumpărat Astra Vagoane Arad de la americani.

RBS Bank, ING, Citibank Europe şi Piraeus Bank au creditat cu 504 mil. lei (120 mil. euro) dezvoltarea fabricilor lui Cristian Burci şi au de recuperat cele mai mari creanţe de la fabricile omului de afaceri.

Cele trei fabrici au împreună aproape 300 de creditori. "Important este că nu se vor mai face concedieri având în vedere că relansăm producţia", a spus Verestoy.

După intarea în insolvenţă a celor trei fabrici s-au disponibilizat sute de oameni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO