Mediafax.biz Exclusiv

Vlădescu: Trezoreria ar trebui să se pregătească pentru 2012 strângând o rezervă-tampon de 2-3 mld. euro

Autor: Razvan Voican

20.10.2011, 13:17 128

"Nu ştii la ce-ţi vor folosi aceşti bani. Costul tamponului este mai puţin important decât siguranţa pe care ţi-o va da în viitor. În vremuri ca acestea e mare lucru să ai cheltuielile acoperite pe câteva luni, să nu depinzi de ce vrea o piaţă sau alta la un moment dat.", a spus Vlădescu.

El crede că această măsură ar trebui luată chiar dacă acumularea unui asemenea fond poate fi considerată costisitoare la prima vedere.

În ceea ce priveşte politica fiscală, fostul ministru consideră că stabilitatea sistemului de impozitare este acum mai importantă decât eventualele încercări de modificare.

Însă Vlădescu rămâne convins că România are nevoie de un regim de impozitare progresivă a veniturilor, propunere pe care a făcut-o în vara anului trecut şi care a contribuit la eliminarea sa din Guvernul Boc după numai nouă luni de la preluarea mandatului.

"Va veni vremea în care va trebui să gândim politica fiscală în context paneuropean. Este stupidă ideea armonizării economice la nivelul Uniunii Europene fără armonizare fiscală." , a adăugat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO