Mediafax.biz Exclusiv

Vodafone: Unele prevederi din caietul de sarcini ne îngrijorează

Autor: Adrian Seceleanu

10.04.2012, 20:40 335

"Avem câteva îngrijorări legate de acest proces. Toate propunerile ANCOM în legătură cu vânzarea licenţelor valabile începând cu anul 2014 sunt asemănătoare cu condiţiile existente la alte licitaţii care au avut loc în UE. (…) Problema este cu licenţele pe termen scurt, de 15 luni. Credem că prin felul în care este scris acum caietul de sarcini se poate crea un «bubble» în jurul acestor frecvenţe", a spus Iñaki Berroeta, CEO al companiei.

Orange şi Vodafone rămân fără licenţă la finele acestui an şi trebuie în primul rând să se lupte pentru o licenţă temporară până în aprilie 2014 şi abia apoi pentru una pe 15 ani.

O soluţie ar fi ca România să urmeze modelul Olandei şi să prelungească licenţele Orange şi Vodafone până în 2014, iar la licitaţie să fie vândute doar licenţe pe 15 ani, spune Iñaki Berroeta. "Această strategie (...) nu va crea probleme inutile pentru operatorii existenţi pe piaţă", a spus Berroeta.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO