Opinii

Fini sunt! Piaţa muncii din România este dură: cei care au 45 de ani au numai 50% şanse să-şi găsească un loc de muncă. Companiile preferă tinerii, chiar dacă sunt fără experienţă

Fini sunt! Piaţa muncii din România este dură: cei...

Autor: Cristian Hostiuc

20.04.2021, 17:19 31590

ÃŽn România piaÅ£a muncii este destul de dură din punct de vedere al vârstei. Dacă se poate, toate companiile vor să angajeze numai tineri care să fie ÅŸcoliÅ£i, să aibe cunostintele unui angajat de peste 45 de ani cu 20 de ani de experienţă, dar să coste mai puÅ£in, conform unei cercetări Kondiment/ AngajaÅ£i 45+. 

Dar, paradoxal, conform unui studiu despre piaţa muncii, şansa celor care au peste 45 de ani de a-şi găsi un job, de a fi angajaţi de firme, este de numai 54%. În 46% din cazuri, CV-ul lor este refuzat din cauza vârstei şi mai puţin din cauza experienţei şi a competenţei.

Singurul lucru pozitiv  este că situaÅ£ia s-a mai îmbunătăţit în 2020, adică numai 46% au fost refuzaÅ£i faţă de 59% care considerau dificilă găsirea unui loc de muncă.

CitiÅ£i articolul integral pe Aleph News. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO