Politică

Ambasadorul britanic la Bucureşti: România a progrese majore în materie de anticorupţie, dar mai are mult de lucrat

Ambasadorul britanic la Bucureşti: România a progrese...

Autor: Mediafax

20.09.2016, 16:29 86

"România, alături de partenerii săi internaţionali, a făcut eforturi mari pentru a combate corupţia. România a intrat în UE cu promisiunea de a lupta pentru o societate mai curată şi mai puţin coruptă. Aceasta se reflectă în MCV prin care se angajează să reformeze sistemul judiciar, să combată corupţia la toate nivelurile şi să stabilească o Agenţie de Integritate. (...) România a făcut progrese majore în toate aceste aspecte, dar mai are mult de lucrat pentru a finaliza reformele din ultimii ani", a afirmat diplomatul britanic la o dezbatere pe tema luptei împotriva corupţiei.

Brummell a subliniat că un pas important este adoptarea Strategiei Naţionale Anticorupţie pentru următorii patru ani, care se concentrează pe o mai mare transparenţă şi măsuri de creştere a integrităţii în instituţiile publice, dar şi atenţia acordată educaţiei.

Ambasadorul britanic a mai spus că Marea Britanie încurajează autorităţile din România să dezbată şi să adopte cele mai eficiente metode de prevenire şi combatere a corupţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO