Politică

Atenţie, părinţi: Astăzi este ultima zi în care părinţii beneficiază de zilele libere plătite pentru supravegherea copiilor

Atenţie, părinţi: Astăzi este ultima zi în care...
12.06.2020, 10:03 343
Astăzi, 12 iunie 2020, este ultima zi în care părinţii beneficiază de zilele libere plătite pentru supravegherea copiilor, acesta fiind ultima zi a cursurilor şcolare din anul şcolar 2019-2020.
 
Potrivit Legii nr. 19/2020, în vigoare în acest moment, părinţii beneficiază de zilele libere pentru supravegherea copiilor pe perioada suspendării cursurilor şcolare, nu doar pe perioada stării de urgenţă.
 
Legea nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ a fost modificată prin OUG nr. 29/2020.
 
De zilele libere plătite beneficiază părinţii cu copii de până la 12 ani şi părinţii cu copii cu dizabilităţi de până la 18 de ani. Noile prevederi vor extinde măsura şi pentru părinţii ce au copii cu dizabilităţi de până la 26 de ani.
 
Zilele libere plătite se acordă dacă munca de acasă sau telemunca nu sunt posibile. Ajutorul de la stat este de 75% din salariul de bază pentru fiecare zi liberă, dar nu mai mult de echivalentul pe zi al 75% din câştigul salarial mediu brut.
 
Aceste zile se acordă numai până mâine, 12 iunie 2020, data la care s-ar încheia cursurile aferente semestrului doi. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO