Politică

Băsescu: Decizia mea este ca acciza suplimentară la carburant să nu se introducă

Băsescu: Decizia mea este ca acciza suplimentară la...

Autor: Valentina Postelnicu

14.01.2014, 22:04 405

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că în curând va începe vizita la Bucureşti a delegaţiei FMI, menţionând, în acest context, că decizia sa este ca acciza suplimentară la carburant să nu se introducă.

Preşedintele Traian Băsescu a spus că se apropie vizita FMI în România şi avem deocamdată suspedată la aplicare suplimentarae de taxă la motorină şi benzină.

"Decizia mea este ca această acciză suplimentară de 7 eurocenţi, plus TVA, adică 8,68 eurocenţi cu TVA aplicat, decizia mea categorică este ca această taxă să nu se introducă", a spus el.

El a mai spus că a fost o minciună că va scădea preţul la combustibil, iar dacă de la 1 aprilie vom mai adăuga 41,8 bani la fiecare litru de benzină şi motorină se va resimţi şi mai puternic în preţuri şi inflaţie.

Preşedintele a mai arătat că a transmis Guvernului locul de unde să se reducă cheltuielile, iar cu ocazia vizitei Fondului Monetar Internaţional, va fi foarte atent ca recomandările de ţară care au fost făcute României de Comisia Europeană să fie introduse în scrisoarea către Fond.

"Altfel, obiectivul de a avea un acord cu FMI, UE şi Banca Mndială nu este acoperit. Dacă nu punem în aplicare recomendările de ţară pentru 2013, în mod categoric nu atingem scopurile acestor acorduri", a mai spus Traian Băsescu.

Preşedintele declara, pe 18 decembrie 2013, că îşi asumă explicarea, în ianuarie, în discuţiile cu FMI, a erorilor legate creşterea accizei la carburant.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO