Politică

Basescu ridica manusa aruncata de Nastase

20.08.2004, 00:00 13

Presedintele PD, Traian Basescu, a replicat ieri atacurilor lansate cu o zi inainte de liderul PSD, Adrian Nastase la adresa Aliantei PNL-PD si a candidatului sau la Presedintie Theodor Stolojan.  PSD nu a raspuns ieri solicitarii de a comenta aceste acuzatii.
Nastase are complexul remorcii tractata de Iliescu si "a avut micimea, ca om si politician" sa incerce sa acrediteze ideea ca si in conducerea Aliantei D. A. este un asemenea model, a acuzat, la randul sau, liderul PD. Traian Basescu sustine ca Nastase a incercat sa faca "un rechizitoriu fals" lui Stolojan: "I-a reprosat ca n-a mancat salam cu soia, in tara, dupa 1992. In traducere, reprosul se referea la faptul ca Stolojan a lucrat la un inalt organism financiar international". Totodata, Basescu a tinut sa clarifice relatiile dintre el si Stolojan. "Eu si Stolojan nu suntem in nici o competitie. Nu avem de distribuit ministri sau putere in interiorul unui partid. In relatia cu Stolojan, exista lucruri care ne leaga, nu care ne subordoneaza unul fata de celalalt". Basescu a raspuns astfel acuzatiilor presedintelui PSD care, afirmase ca Stolojan este "o marioneta" in mana lui Traian Basescu si un asemenea om "lipsit de personalitate" nu are ce cauta la Cotroceni.
 "Lui Nastase ii reamintesc ca partidul pe care il conduce acum este cel care a fabricat mineriada din septembrie 1991, iar singurul care a mentinut atunci echilibrul a fost Stolojan", a mai spus Basescu. 
Declaratiile presedintelui PD survin unui schimb de epistole avut in ultimele doua zile de Adrian Nastase si Theodor Stolojan. Anterior, presedintele PSD Adrian Nastase a afirmat, ca Theodor Stolojan este sustinut de "mafia financiar-bancara". Miercuri, Nastase i-a adresat lui Stolojan o scrisoare deschisa, redactata in termeni foarte duri, acuzandu-l ca este dominat de interese meschine, ca s-a indepartat de "dimensiunea bunului simt, spatiul realitatii si limitele logicii".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO