Politică

Băsescu: Statul de drept este pus sub semnul întrebării prin atitudinea de miercuri a premierului

Autor: Departamentul Politic

28.06.2012, 15:03 386

"Suntem într-o situaţie în care statul de drept e pus sub semnul întrebării prin atitudinea anuţată ieri de Ponta şi prin presiunile făcute pe justiţie", a afirmat şeful statului.

El a mai spus că, din punctul său de vedere, decizia de miercuri a Curţii Constituţionale nu necesita publicarea în Monitorul Oficial.

"Pentru mine, decizia de ieri a Curţii Constituţionale nu necesita publicarea în Monitorul Oficial pentru că ceea ce preciza este şi în Constituţie. Practic au făcut citire a articolelor 80 şi 140 din Constituţie. Nu aveam nevoie de publicare, ci să nu fiu împiedicat sa merg la Bruxelles", a spus şeful statului.

Premierul Victor Ponta a plecat joi dimineaţă spre Bruxelles, însoţit de ministrul de Externe şi de cel al Afacerilor Europene.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, cu majoritate de voturi, că preşedintele României participă la reuniunile Consiliului European, în calitate de şef al statului, această atribuţie putând fi delegată de către acesta, în mod expres, prim-ministrului.

După decizia de miercuri a Curţii Constituţionale, premierul Victor Ponta a declarat că va merge, "evident", la Bruxelles, la Consiliul European.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că a discutat, miercuri seară şi joi dimineaţă cu preşedintele Traian Băsescu despre participarea la CE şi că "rămăsese" să aibă o întâlnire cu şeful statului chiar la Bruxelles, adăugând că va încerca pe cale instituţională să rezolve conflictul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO