Politică

Călin Popescu Tăriceanu anunţă că ALDE a decis să voteze, la vedere, în favoarea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului

Călin Popescu Tăriceanu anunţă că ALDE a decis să...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

23.09.2019, 16:30 99

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că Biroul Politic Executiv al ALDE a decis să voteze, la vedere, în favoarea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului. Acesta a precizat că 20 de parlamentari ALDE vor semna moţiunea.

„Cu puţin timp în urmă s-a încheiat şedinţa ALDE, în care la primul punct pe ordinea de zi am avut dezbaterea în legătură cu votul pe moţiunea de cenzură şi cu toate că o serie de parlamentari mi-au spus că înainte de această şedinţă că ei sunt hotărâţi să voteze moţiunea, corect democratic a fost să avem această discuţie în forul statutar care a hotărât cu majoritate de voturi, o singură abţinere, votarea moţiunii de cenzură. Vom fi 20 de parlamentari ALDE care au semnat, sau care vor semna pentru că unii sunt încă pe drum de la aeroport şi îşi vor pune imediat ce ajung semnăturile”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, la finalul şedinţei de luni.

„Readuc aminte că pe 26 august Delegaţia Permanentă, într-un vot covârşitor, a decis retragerea de la guvernare, generată de incapacitatea premierului de a-şi asuma un program de relansare a coaliţiei şi a acţiunii guvernului”, a mai spus preşedintele ALDE.

Acesta a adăugat că este necesar un vot pentru moţiunea de cenzură pentru a pune capăt acţiunilor premierului Viorica Dăncilă care duc cu gândul la ţări de lumea a treia.

„Am decis să votăm în favoarea unei moţiunii împotriva unor acţiuni ale premierului şi Guvernului care ne duce cu gândul la ţări de lumea a treia, mi se pare absolut regretabil. Am avut discuţii cu foşti colegi de coaliţie”, a completat Tăriceanu.

Întrebat cum vor vota aleşii ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: „La vedere, aşa că veţi avea spectacol”.

PNL va depune pe 30 septembrie moţiunea de cenzură, au declarat surse din partid, pentru MEDIAFAX. Liberalii vor să adune cel puţin 233 de semnături, pentru a asigura numărul necesar adoptării moţiunii în Parlament.

PSD a decis strategia de a fi prezenţi în bănci la moţiune, însă să nu o voteze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24