Politică

Candidatul proeuropean la preşedinţia Moldovei, Maia Sandu: A fost o campanie murdară, am vazut cu toţii

Candidatul proeuropean la preşedinţia Moldovei, Maia...

Autor: Mediafax

13.11.2016, 21:32 251

"Dragi cetăţeni înainte de această campanie am ştiut că regimul nu vrea să plece. A fost o campanie murdară am vazut cu toţii. Am dat un semnal clar autoritatile în acest sens," a spus Sandu, citată de site-ul publika.md.

"Autorităţile au încălcat dreptul constituţional al cetăţenilor al Moldovei de a-şi exercita dreptul la vot. La fel cerem Serviciului de Informaţie şi Securitate să investigaţie ce s-a întimplat cu cele 6.000 buletine de vot, destinate pentru secţiile de vot din Portugalia, pentru a ne asigura că nu au fost folosite pentru fraude electorale. Am avut încălcări şi pe teriotoriul Republicii Moldova - acte de violenţă în secţiile de vot, incidente în care mii de cetateni din stânga Nistrului au fost aduşi organizat la vot sau cumpărări de voturi," a adăugat Maia Sandu.

Candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate a mulţumit alegătorilor pentru mobilizare şi în special celor din diasporă.

"Vom rămâne vigilenţi până la capăt şi vă promit că vom clarifica fiecare caz de încălcare în care oamenii nu au putut să voteze, împreună. Nu le vom permite sa vă fure votul. Sunt încrezătoare c-am pornit împreună cu dumneavoastră schimbare de care cu totii avem nevoie", a încheiat Maia Sandu.

Anterior, Maia Sandu a cerut demisia ministrului Afacerilor Externe şi a preşedintei Comisiei Electorale Centrale, ca principali responsabili de acest dezastru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO