Politică

Ce spune Liviu Dragnea despre preşedinţia Consiliului UE pe care România o preia anul viitor: Eu ştiu că suntem foarte pregătiţi

Ce spune Liviu Dragnea despre preşedinţia Consiliului...

Autor: Ionel Dancu

25.10.2018, 14:16 88

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la Parlament, despre afirmaţia lui Călin Popescu Tăriceanu că România nu este pregătită să preia preşedinţia rotativă a Consiliului UE, că nu a citit tot ce a scris liderul Senatului, dar că ştie de la prim-ministru că Guvernul este „foarte pregătit”.

„Nu am apucat să citesc tot (ce a scris Călin Popescu Tăriceanu - n.r.). Eu ştiu de la doamna prim-ministru că da, Guvernul este foarte pregătit”, a declarat joi, la Parlament, liderul PSD Liviu Dragnea.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, la Parlament, legat de afirmaţia lui Călin Popescu Tăriceanu că România nu este pregătită să preia şefia rotativă a Consiliului UE, că statul român „este în grafic” din punct de vedere organizatoric, însă trebuie să existe un „consens” între partide.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, că, în condiţiile războiului politic total din aceste luni, România nu este pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE.

”În condiţiile războiului politic total din aceste luni, România nu este pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE. Este un avertisment în al doisprezecelea ceas pe care îl adresez cu responsabilitate tuturor oamenilor politici, în special Preşedintelui României şi liderilor partidelor parlamentare din opoziţie. Cine crede că liderii europeni vor fi înţelegători când în an electoral, oamenii politici de la Bucureşti se vor război se înşeală. România deja pierde teren şi va avea enorm de pierdut dacă lucrurile nu se schimbă de urgenţă. Dacă Preşedintele şi partidele de opoziţie vor continua să nege evidenţa protocoalelor nelegale şi abuzurilor şi vor refuza orice dialog pentru ca România să meargă înainte, atunci vom rata o mare şansă pe care o avem de a ne impune vocea la nivelul Uniunii Europene. Vom continua să fim trimişi la colţ de către liderii europeni care înţeleg mult mai bine jocurile politice şi diplomatice şi acţionează în interesul propriilor ţări”, a scris pe Facebook Călin Popescu Tăriceanu.