Politică

Ce spune premierul Ponta despre rezultatele la T2: "Datele confirmă vestea bună. România continuă creşterea economică"

Ce spune premierul Ponta despre rezultatele la T2:...
14.08.2014, 13:33 1040
Premierul Victor Ponta şi-a exprimat pe contul personal de Facebook poziţia sa vis-a-vis de rezultatele economice anunţate de Institutul Naţional de Statistică. Conform datelor oficiale, economia României a scăzut surprinzător în trimestrul al doilea faţă de trimestrul întâi cu 1%, rezultat care este cu mult sub aşteptările analiştilor, care se aşteptau la un plus de 0,5%.  
 
Ce a spus premierul: 
 
”Datele oficiale confirma vestea buna - Romania continua cresterea economica!
 
Cu +2,6% fata de semestrul similar de anul trecut, cu +9,1% crestere industriala si in graficul cresterii de minim +2,5% pentru acest an.
 
Avem in continuare una din cele mai solide cresteri din UE. Este ca si cand mergeam cu masina cu 130 km la ora si acum mergem cu 100 km la ora - dar mergem tot inainte!
 
Avem mare nevoie de reducerea CAS, macar de la 1 octombrie, pentru a nu scadea ritmul cresterii, mai ales ca in regiune sunt si semne proaste. Mai avem spatiu de crestere pentru toamna aceasta si de aceea am marit salariul minim, am introdus facilitatea pentru cei cu rate la banci si am eliminat impozitul pe profitul reinvestit.
 
Fara a mai fi blocati de un regim care vrea doar politici de austeritate, am putea face mult mai mult! De aceea alegerile din toamna sunt atat de importante!”