• Leu / EUR4.9437
  • Leu / GBP5.6284
  • Leu / USD5.0679
Politică

Cioloş: Îi asigur pe toţi că nu o să ascund nimic şi nu neglijez problemele sistemului de sănătate

Cioloş: Îi asigur pe toţi că nu o să ascund nimic şi nu neglijez problemele sistemului de sănătate

Autor: Alexandru Moise

06.05.2016, 10:26 382

"Înţeleg foarte bine îngrijorările oamenilor, pe de altă parte, avem nevoie să ne aşezăm ca să putem lua deciziile şi vreau să-i asigur pe toţi că nu o să ascund nimic, că nu o să neglijez nimic, că nu privesc cu superficialitate această problemă şi că îmi voi folosi următoarele şase luni pentru a lua toate măsurile care pot fi luate în acest sens", a afirmat prim-ministrul, vineri, înainte să participe la o conferinţă pe teme europene.

Totodată, Dacian Cioloş a precizat că de săptămâna viitoare va forma o echipă cu care va lucra pentru a avea o imagine completă asupra situaţiei.

"Am intenţia, chiar de săptămâna viitoare, să-mi formez un grup de oameni care cunosc bine sistemul-unii din sistem, alţii din afara sistemului- pentru a avea o înţelegere cât mai precisă a ceea ce se poate face în şase luni şi voi face lucrul ăsta", a spus şeful Executivului.

Premierul a mai subliniat faptul că va fi nevoie şi de modificări legislative care să reglementeze activitatea managerilor de spitale.

"Avem probleme de legislaţie şi de responsabilitatea şi responsabilizarea managerilor de spitale legat de deciziile pe care le iau. Am cerut ministerului măsuri pe termen scurt, am trimis şi corpul meu de control pentru a clarifica rapid lucrurile şi pentru a putea lua decizii cât mai repede, dar vreau să folosim următoarele şase luni şi pentru a lua alte tipuri de măsuri structurale care chiar dacă nu o să reformeze din temelii sistemul de sănătate, cel puţin să scoată la lumină probleme şi să le clarifice. În sensul acesta înţeleg eu să tratez această chestiune", a conchis Cioloş.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9437
Diferență: 0,0506
Ieri:
Azi: 5.0679
Diferență: 1,1496
Ieri:
Azi: 5.6284
Diferență: -0,5934
Ieri:
Azi: 5.1569
Diferență: 0,4578
Ieri: