Politică

Codrin Ştefănescu, secretar general PSD: Firea vrea să fie exclusă din PSD. Nu o dăm afară. Dacă vrea să plece, îşi dă demisia

Codrin Ştefănescu, secretar general PSD: Firea vrea să...

Autor: Ana Petrescu

03.02.2019, 20:00 58

Secretarul general al PSD Codrin Ştefănescu a declarat că Gabriela Firea ţine cu tot dinadinsul să fie exclusă din partid, precizând că PSD nu va face acest pas, iar dacă vrea să plece, atunci Firea să îşi dea demisia şi să piardă mandatul de primar general al Capitalei.

Întrebat, la Antena 3, dacă cea mai recentă postare pe Facebook a Gabrielei Firea, este un mesaj pentru preşedintele PSD, Liviu Dragnea, Codrin Ştefănescu a răspuns: Nu ştiu. Trebuie să intepretăm anagramele. Eu nu sunt comentatorul de Facebook al doamnei Firea. Eu spun un lucru foarte tranşat. Doamna Firea vrea să fie exclusă din partid şi văd că ţine cu tot dinadinsul, prin astfel de scrisori şi astfel de atacuri la adresa Guvernului, a premierului, a bugetului, să găsească motive prin care să îi enerveze pe colegii din CEx să o dea afară. Nu o să o dăm afară. Deci dacă vrea să plece, îşi pune mandatul pe masă, îşi dă demisia şi pierde mandatul de primar. Simplu”.

Acesta a adăugat că Gabriela Firea are îndatoriri faţă de bucureşteni, ca primar general al Capitalei.

„Altfel, ea are nişte îndatoriri. Bucureştenii au votat-o nu pentru Gabriela Firea în mod special, ci pentru promisiunile pe care le-au făcut şi noi comunicatorii care am ieşit la televizor şi am explicat de ce este bună Gabriela Firea şi ce va face pentru bucureşteni, iar bucureştenii aşteaptă încă aceste lucruri să se producă. Să nu mai fie ambuteiaje, să circulăm normal în Bucureşti, pentru că este sufocant, să discutăm despre metrou, liniile de tramvai, pistele de biciclişti”, a explicat secretarul general al PSD.

Reacţia lui Codrin Ştefănescu vine în contextul în care primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a postat, duminică, pe pagina de Facebook, o fotografie însoţită de un mesaj care, potrivit postării, are legătură cu ce se întâmplă în aceste zile, şi anume că „uneori trebuie să faci un pas în spate ca să-i salvezi pe ceilalţi”.

„Uneori trebuie să faci un pas în spate ca să-i salvezi pe ceilalţi”, este mesajul din imaginea postată de primarul general, Gabriela Firea, pe Facebook.

În fotografia postată de primar, sunt înşirate mai multe chibrituri, însă unul este retras, pentru a împiedica aprinderea celorlalte. În aceeaşi postare, Firea a explicat că imaginea „are legătură cu ce se întâmplă în aceste zile”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO