Politică

Contracandidatul Vioricăi Dăncilă pentru şefia PSD, Şerban Nicolae, spune că niciun senator PSD nu şi-a arătat susţinerea faţă de candidatura lui Mugur Isărescu la conducerea BNR: Tăriceanu nu e membru PSD

Contracandidatul Vioricăi Dăncilă pentru şefia PSD,...

Autor: Diana Grigore, Mediafax

26.06.2019, 15:05 118

Şerban Nicolae a declarat, miercuri, că niciun senator PSD nu şi-a arătat sprijinul pentru candidatura lui Mugur Isărescu privind funcţia de guvernator BNR. Cu privire la anunţul lui Călin Popescu Tăriceanu de susţinere a lui Isărescu, senatorul a spus că acesta nu face parte din PSD.

„ Niciun senator nu a exprimat o asemenea susţinere. De altfel, erau circulate mai multe informaţii, nu erau foarte corecte, cum că domnul Mugur Isărescu ar fi propunerea altor grupuri parlamentare sau ar avea susţinerea acestora. Niciun senator PSD nu a spus că îşi doreşte să îl susţină sau nu a găsit un argument pozitiv pentru a-l susţine pe domnul Isărescu. Nici nu ai un termen de comparaţie, dacă domnul Isărescu a fost guvernatorul BNR în ultimii 30 de ani nu avem cu ce compara, decât cu propria prestaţie. La ora actuală este în exerciţiul unui mandat dat de parlamentarii PSD”, a declarat Şerban Nicolae, la finalul şedinţei grupului PSD din Senat.

El a afirmat că Viorica Dăncilă era aşteptată la şedinţa senatorilor PSD pentru a discuta despre Mugur Isărescu, însă aceasta nu s-a prezentat.

„Da, am invitat-o (pe Viorica Dăncilă-n.r). Nu ştiu ce s-a întâmplat, de regulă nu mergem pe ideea confirmării. Am avut o discuţie cu domnia sa luni. I-am spus că am avut şedinţa de grup a senatorilor PSD şi că s-au exprimat mai multe nemulţumiri legată de această vehiculată informaţie cum că PSD l-ar susţine şi vota pe Isărescu pentru un nou mandat de guvernator. Am stabilit împreună că va veni la şedinţa de grup miercuri, la ora 14:00”, a susţinut Şerban Nicolae.

Liderul senatorilor PSD a adăugat că nu crede a fost decis undeva ca PSD să îl susţină pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat guvernator BNR.

Întrebat despre afimaţiile preşedintelui ALDE privind acest subiect, social-democratul a afirmat: „Domnul Tăriceanu nu e membru PSD. De aici a apărut şi confuzia că ALDE ar propune candidatura domnului Isărescu. În niciun caz nu o să îl susţin pe domnul Isărescu”.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că în urma discuţiilor cu preşedintele interimar al PSD Viorica Dăncilă, coaliţia PSD-ALDE îl va susţine pe guvernatorul BNR Mugur Isărescu pentru un nou mandat. În noul Consiliul de Administraţie, PSD va face patru numiri, ALDE una, PNL două, iar USR una.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO