Politică

Criza nu-i alungă pe americani din România, scutul antirachetă merge înainte

Criza nu-i alungă pe americani din România, scutul antirachetă merge înainte

Rose Gottemoeller

Autor: Miruna Badea

20.12.2011, 00:00 441

Planurile de dezvoltare a sistemului de apărare antirachetă sunt o prioritate a SUA şi rămân valabile în pofida constrângerilor şi incertitudinilor bugetare, declară asistentul secretarului de stat al SUA, Rose Gottemoeller, pentru Mediafax.

Asistentul secretarului de stat al SUA pe problematica de control al armamentelor şi verificare din cadrul Departamentului de Stat, Rose Gottemoeller, mai spune că declaraţiile preşedintelui rus, Dmitri Medvedev, privind amplasarea unor sisteme de armament în Kaliningrad ca replică la planurile americane antirachetă trebuie văzute în context politic, nu militar. Rose Gottemoeller reaminteşte că scutul nu este îndreptat împotriva Rusiei, ci vizează ameninţări care provin de la elemente din Orientul Mijlociu.

Goettemoeller a mai spus, referindu-se la scutul antirachetă, că SUA au refuzat să ofere garanţiile scrise solicitate de mai multe ori de Rusia pentru acest proiect deoarece nu au dorit "limitări sau constrângeri" în acest sistem. Mai multe informaţii vehiculate de presa americană anunţau recent o posibilă amânare a instalării scutului antirachetă în România, ca urmare a crizei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO