Politică

Decalarea alegerilor, alt subiect de seminar?

04.06.2003, 00:00 7

Dupa ce liderii PSD s-au pronuntat in aceste zile pentru doua variante de calendar electoral-Octav Cozmanca pentru decalarea alegerilor parlamentare de cele prezidentiale si Miron Mitrea impotriva decalarii celor doua scrutine- un alt vicepresedinte al PSD, Ioan Mircea Pascu, a spus ieri ca  pentru PSD ar fi egal care dintre cele doua variante va ramane in picioare.
Partidele politice vor avea saptamana viitoare, la Cotroceni, consultari cu presedintele Ion Iliescu in privinta calendarului alegerilor si a modificarilor la legile electorale. Cu ce mandat va merge PSD la Cotroceni, din moment ce liderii partidului au pareri impartite? "Delegatia Permanenta a PSD va decide inainte de intalnirea de la Cotroceni", a spus ieri Pascu, unul dintre strategii politici ai PSD. Unul dintre argumentele decalarii alegerilor parlamentare de prezidentiale a vizat rolul de locomotiva pe care unii dintre candidatii la Cotroceni il joaca pentru partidul pe care-l reprezinta. Insa vicepresedintele Ioan Mircea Pascu crede ca acest argument nu este valabil pentru PSD: "Premierul Adrian Nastase este o persoana foarte cunoscuta dar pentru noi teoria locomotivei nu este atat de valabila ca pentru altii. Cum ar fi pentru PD Traian Basescu, pentru PRM Corneliu Vadim Tudor. Spuneti-mi daca ar anunta C. V Tudor ca nu mai candideaza, pe cine ati vedea candidat la Presedintie al acestui partid? PNL si-a rezolvat problema. Daca nu candideaza Teodor Stolojan, candideaza Mona Musca sau poate Ludovic Orban. Daca ar fi numai sub acest aspect-al rolului de locomotiva-pentru noi nu ar fi mare diferenta. Din punctul meu de vedere am putea merge si pe o varianta si pe alta".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO