Politică

Deputat PNL: Pacienţi în halate şi pijamale, scoşi din spital şi încolonaţi la vot în Sectorul 5

Deputat PNL: Pacienţi în halate şi pijamale, scoşi...

Autor: Andi Manciu

25.05.2014, 16:32 71

Deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat că liberalii au făcut o plângere penală cu privire la Şcoala 146 IG Duca, secţia 946 din Sectorul 5, unde ”au fost încolonaţi pacienţi în halate” pentru a merge la vot.

”Foarte mulţi pacienţi, internaţi, scoşi de un anumit doctor Arsene Gabriel – îi dau numele că poate se simte şi renunţă la genul ăsta de turism cu pacienţi. Mie mi se pare sub orice fel de nivel de înţelegere, din spusele pacienţilor au fost trimişi de acest doctor care teoretic este la spitalul Burghele, un spital de urologie. În schimb, surpriză, toţi pacienţii au adeverinţe medicale semnate de acest domn din partea Institutului Naţional pentru Medicină şi Recuperare a Capacităţii de Muncă. Asta în condiţiile în care la acelaşi spital s-a făcut o solicitare de urnă mobilă şi a fost trimisă urna pentru 53 de pacienţi, toţi din localităţile Târgu Mureş, Câmpulung şi Călăraşi”, a declarat Gorghiu.

Ea a menţionat că a fost depusă la Poliţie o sesizare penală in rem, precizând că reprezentanţii PNL din secţiile de votare au relatat că pacienţii erau însoţiţi de o asistentă şi ar fi fost internaţi cu o zi înainte, urmând să fie externaţi mâine.

”Vom face un tur în ţară să vedem în ce spitale s-a mai făcut acest lucru pentru că dacă pui un manager numit politic, constat că lucrul ăsta se repercutează asupra unor oameni care nu au nicio vină, şi anume pacienţii”, a mai spus Gorghiu.

Ea a precizat că urna mobilă solicitată la spital nu-i prevedea şi pe cei 19 pacienţi care au fost scoşi din spital pentru a vota la secţia de votare, în condiţiile în care procedura legală prevede că pacienţii trebuie să precizeze anterior că doresc să voteze.

Gorghiu a pus la dispoziţia presei fotografii realizate la secţia de votare de reprezentanţii PNL.

”Cei 19 în primă etapă, şi înţeleg că urmează să mai vină încă 50, nu ştiu de ce internaţi fiind nu au fost trecuţi pe aceeaşi listă, ci au venit cu asistenta la recomandarea – şi există martorii, există oamenii de acolo – care au spus că la recomandarea acestui doctor, Arsene Gabriel, adeverinţele lor conform cărora oamenii sunt în incapacitatea de a se mişca, deşi ei se mişcau liber pe stradă, sunt semnate de acelaşi doctor”, a mai afirmat Gorghiu.

De asemenea, deputatul PNL a precizat că în colegiul senatorial din Gorj, unde sunt alegeri parlamentare parţiale, se votează şi pe liste suplimentare, în condiţiile în care legea electorală nu permite acest lucru.

Totodată, Gorghiu a precizat că a fost sesizată Poliţia şi în cazul unui vot multiplu care a avut loc în Sectorul 5 la secţia de votare 895.

”S-a prezentat domnul Pană Gheorghe, care a primit de la o doamnă din biroul secţiei de votare două buletine de vot, cei din biroul secţiei au sesizat, în momentul în care omul a vrut să le bage în urnă a fost anunţată Poliţia”, a menţionat deputatul PNL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO