Politică

Deputat UDMR: Postul de Ministru al Mediului este al nostru. A plecat Borbely, punem alt ministru

Autor: Ela Giurgea

05.04.2012, 13:32 69

Deputatul UDMR Mureş Kerekes Karoly afirmă că UDMR va numi un alt ministru al Mediului în urma demisiei lui Laszlo Borbely întrucât postul aparţine Uniunii, el apreciind, totodată, că asupra lui Borbely ar exista "presiuni" pentru că acesta nu este de acord cu reorganizarea administrativă.

Kerekes Karoly a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că Laszlo Borbely este un politician foarte ambiţios, care şi-a construit imaginea cu grijă şi că el personal exclude posibilitatea ca acuzaţiile care i se aduc să fie adevărate.

"Nu cred că problemele de care e acuzat sunt adevărate. Nu-şi permite acest lucru. E exclus", a spus Kerekes Karoly.

Acesta a adăugat că "există o presiune" legată de acest caz, "probabil pentru că Borbely s-a pronunţat împotriva reorganizării administrative".

"Vedeţi, domnul Borbely nu o dată a afirmat că nu suntem de acord cu reorganizarea administrativă. Probabil acest lucru a supărat", a afirmat Kerekes.

Întrebat din partea cui există presiune asupra lui Borbely, deputatul a răspuns: "las la aprecierea dumneavoastră, dumneavoastră ştiţi cine s-a supărat".

Kerekes a afirmat că, în cazul în care Borbely a demisionat, UDMR va numi un alt ministru, întrucât postul de ministrul al Mediului aparţine Uniunii.

"Punem un alt ministru, postul e al nostru", a conchis Kerekes Karoly.

Laszlo Borbely a demisionat, joi, din funcţia de ministru al Mediului, la finalul unei discuţii de aproximativ două ore pe care a avut-o cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu, în urma acuzaţiilor DNA, potrivit unor surse politice.

Surse judiciare au declarat că Laszlo Borbely nu şi-a trecut în declaraţia de avere un apartament din Bucureşti, achiziţionat împreună cu soţia dar trecut pe numele cuscrei sale, Maria Vincze, precum şi vânzarea unei case din Târgu Mureş, cu tot cu teren, în valoare de 30.000 de euro, către Anton Molnar, om de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO