• Leu / EUR4.7558
  • Leu / GBP5.4847
  • Leu / USD4.1758
Politică

Este OFICIAL: Schimbări importante pe litoralul românesc. De acum înainte vor fi interzise ambarcaţiunile cu motor care circulă printre turişti

Este OFICIAL: Schimbări importante pe litoralul românesc. De acum înainte vor fi interzise ambarcaţiunile cu motor care circulă printre turişti

Autor: Dragoş Dinu

5 iul 2018 33153

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a aprobat noi reglementări cu privire la zonele în care se pot desfăşura sporturile nautice, schimbări prin care incidentele de la malul mării, în urma cărora mai mulţi turişti au fost răniţi de ambarcaţiuni care circulau cu o viteză prea mare, să poată fi evitate.

Astfel, cei care vor să desfăşoare activităţi de agrement nautic cu ambarcaţiuni cu motor trebuie, de astăzi, să aibă delimitat perimetrul în care pot lansa ambarcaţiunile la apă.

De asemenea, pe o distanţă de 300 de metri de la zona în care turiştii pot înota vor avea acces doar ambarcaţiunile fără motor. După acest perimetru balizat corespunzător vor putea fi folosite şi mijloacele de agrement nautic cu motor.

„O astfel de reglementare era absolut necesară, având în vedere că agrementul nautic este un fenomen care a luat amploare, mai ales pe litoral. De aceea, am considerat că acest ordin trebuie dat cât mai repede. Nu mai putem permite ca, pe litoralul Mării Negre sau în oricare alt loc în care oamenii vin să se relaxeze sau să practice sporturi acvatice, să mai fie incidente nefericite. Totodată, îndemn turiştii care îşi petrec deja vacanţa pe litoral să respecte recomandările salvamarilor”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Potrivit Ministerului Turismului, se vor desfăşura acţiuni de îndrumare pe litoral pentru respectarea noilor reglementări. După această perioadă, cei care nu vor respecta noile prevederi riscă amenzi dar şi retragerea autorizaţiilor de funcţionare.

„Ministerul susţine desfăşurarea activităţilor de agrement nautic, însă subliniază faptul că operatorii economici au obligaţia de a nu crea niciun fel de disconfort turiştilor aflaţi pe plajă, în apă sau în hotelurile şi pensiunile din apropiere”.

 

Principalele valute BNR - miercuri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7558
Diferență: -0,1029
Ieri: 4.7607
Azi: 4.1758
Diferență: -0,4316
Ieri: 4.1939
Azi: 5.4847
Diferență: -1,1926
Ieri: 5.5509
Azi: 4.2011
Diferență: 0,0834
Ieri: 4.1976