Politică

Europarlamentar: Dacă partenerii internaţionali aveau o problemă, nu se întâlneau cu Liviu Dragnea

Europarlamentar: Dacă partenerii internaţionali aveau o...

Autor: Valerian Ionescu, Dragos Suciu

14.12.2016, 11:34 182

”Eu cred că partenerii noştri internaţionali sunt suficient de maturi şi bine informaţi încât să nu intre în jocurile politice din acest moment al negocierilor şi cred că dacă aveau lucruri de reproşat României, partidelor politice sau anumitor lideri politici, partenerii noştri internaţionali o făceau deja, dar nu au făcut-o şi cred că în acest sens ideea aceasta care e vehiculată de lideri de dreapta, că pot exista probleme, este una eronată. Trebuie să reamintim, celor care nu cunosc, că înainte de campania electorală, dar şi în timpul ei, preşedintele PSD, dacă Iohannis făcea referire la dânsul, a avut întâlniri cu premierul Austriei, cu premierul Suediei, cu preşedintele Franţei şi alţi lideri importanţi la nivel european şi niciodată nu a venit vorba de un reproş sau de o anumită problemă în relaţia cu partenerii internaţionali şi aş putea spune că a fost tocmai invers, aceştia l-au primit foarte bine şi rezultatul alegerilor din 11 decembrie a generat o susţinere puternică din partea partenerilor internaţionali care ne-au trimis mesaje de felicitare şi de sprijin pentru partidul nostru”, a spus europarlamentarul Victor Negrescu, care este şi vicepreşedinte PSD.

Fiind întrebat dacă imaginea României ar fi afectată în cazul în care vom avea un premier condamnat penal, Victor Negrescu a spus că "nu poate fi afectată imaginea României atâta timp cât preşedintele Liviu Dragnea, dacă faceţi referire la dânsul, dar eu nu cred că Klaus Iohannis făcea referire la dânsul, a fost primit de lideri importanţi. Dacă acei oameni aveau probleme o spuneau înainte, dacă ambasadele aveau probleme, nu se întâlneau înainte cu liderii PSD”.

Totodată, Victor Negrescu a adăugat că toţi europarlamentarii cu care a discutat, ”de stânga şi de dreapta”, consideră că PSD poate nominaliza pe cine doreşte pentru funcţia de premier, iar aceştia sunt de părere că Liviu Dragnea ar fi capabil să guverneze ţara întrucât s-a prezentat în alegeri cu programul de guvernare şi a susţinut mesajele partidului în timpul campaniei.

”Dezbaterea între Cioloş şi Dragnea nu a fost generată de noi, ci de către PNL şi USR care au căutat în această campanie electorală să spună votaţi la aceste alegeri noul premier, iar noi, PSD, am venit cu mesajul de guvernare. La finalul zilei, oamenii au votat între PSD şi celelalte partide, dar din cauza sau datorită campaniei făcută de forţele de dreapta, oamenii au votat şi între Liviu Dragnea şi Dacian Cioloş şi se pare că au ales Liviu Dragnea. În consecinţă, votul popular dovedeşte că există un sprijin pentru PSD şi acest lucru automat va fi respectat de partenerii internaţionali care se uită la ce înseamnă mecanisme democratice”, a mai adăugat acesta.

Victor Negrescu a adăugat că PSD nu are încă o poziţie oficială în ceea ce priveşte propunerea pentru viitorul premier, însă după ”această personalizare a luptei în alegerile parlamentare”, consideră că Liviu Dragnea ”e cel mai capabilă să ducă la îndeplinire programul de guvernare”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO