Politică

Frunzăverde: Noul Guvern, condus de premier independent şi alcătuit din miniştri politici

 Frunzăverde: Noul Guvern, condus de premier independent şi alcătuit din miniştri politici

Autor: Alina Novaceanu - Mediafax

06.02.2012, 17:37 341

Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că noul Guvern va fi condus de un prim-ministru independent şi va fi alcătuit din miniştri politici, precizând că această variantă poată să treacă de Parlament.

"În principal, noul Guvern va fi condus de un prim-ministru independent, va avea în alcătuire miniştri politici. Este o variantă care poate să treacă prin Parlament. Asta se conturează acum", a afirmat Frunzăverde.

El a adăugat că nu are un nume, deoarece este decizia preşedintelui, care va face propuneri coaliţiei în acest sens.

"Structura viitorului Guvern este în primul rând dată de decizia prim-ministrului, care va hotărî care va fi componenţa Guvernului. Premierul va face acest lucru, în funcţie de negocierile cu partidele din coaliţie", a mai spus Frunzăverde.

Frunzăverde a mai spus, răspunzând unei întrebări, că el consideră că "Ministerul Dezvoltării trebuie să-şi regăsească din atribuţii în teritoriu, prin descentralizarea resurselor la nivelul administraţiilor locale".

"Acum am avut cel mai centralizat exerciţiu bugetar din 1994 încoace", a adăugat liderul PDL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO