Politică

Geoană: De la RMGC au încercat o discuţie cu mine; Am declinat-o pentru că are încărcătură politică

Geoană: De la RMGC au încercat o discuţie cu mine; Am...

Autor: Andi Manciu

27.10.2013, 12:15 298

Geoană a fost întrebat dacă ar vota în favoarea proiectului de la Roşia Montană.

"Pentru Roşia Montană sunt în continuare foarte rezervat pentru că este un subiect care depăşeşte subiectul ecologic. Are în spate o încărcătură politică de 14 ani care pe mine mă deranjează şi nu pot să judec astăzi, nu pot să judec pe meritul investiţiei în sine, pentru că nu am informaţii, dar am în continuare o rezervă pronunţată pentru neclarităţile şi relaţiile cel puţin complicate cu diverşi decidenţi români".

El a menţionat că faţă de investitorii de astăzi ai RMGC nu are "o dificultate".

Geoană a fost întrebat dacă reprezentanţii RMGC au încercat să obţină sprijin din partea sa şi dacă a fost contactat de aceştia

"A existat încercarea unei conversaţii cu mine, pe care eu am declinat-o, din partea celor care doresc să facă acest proiect în urmă cu câţiva ani de zile. Am declinat-o pentru că simţeam şi atunci, simt şi azi că este un subiect foarte complicat", a replicat senatorul PSD.

El a mai afirmat că subiectul privind exploatarea de la Roşia Montană ar trebui discutat într-un cadru mai larg legat de exploatarea resurselor, pentru ca apoi să se decidă în mod concret asupra exploatării.

Geoană a mai susţinut că Guvernul a procedat corect prin faptul că a transmis Parlamentului propunerea privind proiectul Roşia Montană, dar decizia va trebui luată în comun de parlamentari şi Guvern.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO