Politică

Geoana: Nu vom fi vioara a doua in guvern

25.09.2008, 19:35 16

Presedintele PSD, Mircea Geoana (foto), afirma intr-un interviu acordat ieri agentiei Mediafax ca premierul Calin Popescu-Tariceanu este "un accident", Theodor Stolojan este profund instabil politic si o propunere neserioasa pentru pozitia de premier. Geoana a caracterizat drept "civilizate, dar reci" relatiile sale cu Traian Basescu.
Seful statului este cel care va numi dupa alegeri candidatul pentru pozitia de premier al viitorului guvern, pana acum fiind inscrisi in cursa Mircea Geoana (PSD), Calin Popescu-Tariceanu (PNL) si Theodor Stolojan (PD-L).
Geoana sustine ca ambitia sa este sa fie un prim-ministru chiar si mai bun decat Adrian Nastase, pe care il considera, din punct de vedere al competentelor executive, printre cei mai buni oameni din Romania.
In ceea ce priveste candidatura lui Adrian Nastase la Presedintie, liderul PSD spune ca acesta are o anumita sustinere in baza partidului, dar ca decizia in privinta candidatului formatiunii va fi luata de Congres, "undeva la inceputul anului viitor". Mircea Geoana va fi desemnat maine la o sedinta largita a partidului drept candidatul acestei formatiuni pentru pozitia de premier.
Referindu-se la intentia sa de a ocupa postul de premier, Mircea Geoana spune ca aceasta functie poate fi considerata o treapta catre cea de sef al statului, argumentand ca, "in clipa in care ai mancat si painea de prim-ministru", poti fi un presedinte mai bun si mai echilibrat. In opinia liderului social-democrat, in mod cert PSD va fi principalul partid din orice fel de majoritate si nu va accepta niciodata "sa fie vioara a doua intr-un guvern".
Atacurile lui Geoana la adresa contracandidatilor sai survin la doar cateva zile dupa ce, tot intr-un interviu pentru Mediafax, premierul Tariceanu i-a acuzat pe prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan, ca este un om in care nu poti avea incredere, in vreme ce seful PSD ar fi, in opinia candidatului liberal, un om care face politica de tip "Golden Blitz".
"Theodor Stolojan (fost sef al PNL - n.n.) este un politician in care nu poti sa ai incredere. Eu si colegii mei liberali stim asta din proprie experienta. Romanii nu se pot baza pe Theodor Stolojan. Cand esti premier, nu poti sa te retragi de la o zi la alta, pentru ca ti se pare ca esti santajat de cineva. Cat despre Mircea Geoana, regret ca a inceput sa faca si el politica de tip Golden Blitz. Inca mai sper sa avem o campanie bazata pe idei, nu plina de injuraturi", a spus Tariceanu in interviul pentru Mediafax.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO