Politică

Gorghiu: Preşedintele ne-a propus un guvern tehnocrat. PNL susţine varianta

Gorghiu: Preşedintele ne-a propus un guvern tehnocrat....

Autor: Roxana Preda

09.11.2015, 19:31 1123

Preşedintele Klaus Iohannis a propus PNL formarea unui guvern tehnocrat, iar partidul susţine această variantă, în absenţa unui acord politic privind alegerile anticipate, a anunţat copreşedintele liberal Alina Gorghiu, la finalul consultărilor cu şeful statului.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a precizat, la finalul consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis, că partidul a propus în continuare soluţia alegerilor anticipate, însă, pentru ca aceasta să fie posibilă era nevoie de un acord politic cu toate partidele parlamentare. În condiţiile în care mare parte din acestea nu au fost de acord cu anticipatele, liberalii nu au dorit să blocheze ieşirea din criză.

"Preşedintele a adus în discuţie, ne-a propus, varianta unui Cabinet tehnocrat, varianta unui prim-ministru tehnocrat. Este o variantă cu care PNL, evident, este de acord. Este o variantă care impune din partea noastră o agendă pe care acest Cabinet, condus de un premier tehnocrat, să o aibă, cu un calendar foarte precis", a spus Alina Gorghiu.

Liderul PNL a precizat că acest Guvern va trebui să agreeze împreună cu partidele politice, inclusiv cu PNL, o serie de teme prioritate, cum ar fi depolitizarea administraţiei, alegerea primarilor în două tururi de scrutin, menţinerea statului de drept, accelerarea procedurii de ridicare a imunităţii, recuperarea prejudiciilor, interzicerea traseismului, dar şi susţinerea unui buget pentru dezvoltare.

Alina Gorghiu a subliniat nevoia de depolitizare a administraţiei, dar şi a structurilor din Guvern, atenţionând că altfel "tot PSD va guverna", pentru că "toate structurile administraţiei sunt blindate de membri ai PSD".

PNL nu a făcut nicio propunere de premier, invocând faptul că acesta este atributul preşedintelui. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO