Politică

Gusa se relanseaza sub un nou brand

21.08.2003, 00:00 19



Fostul secretar general al PSD Cozmin Gusa, care a demisionat din acest partid in urma cu o luna, va lansa "Initiativa 2003", care, potrivit initiatorului, este o organizatie "cu obiective politice nationale, independente doctrinar, care isi propune dezvoltarea de proiecte, in spirit national, pe care romanii sa le inteleaga si sa le sustina". Gusa a declarat, ieri, intr-un interviu, ca "Initiativa 2003" are si scopuri politice, dar ca nu isi propune neaparat sa ocupe pe termen scurt un loc pe esichierul politic. El afirma ca are semnale clare din partea multor personalitati care vor sa i se alature si ca, in ciuda dusmanilor pe care si i-a facut in perioada cat a fost secretar general al PSD, nu va "juca singur".



"Proiectul pe care vreau eu sa-l dezvolt, nu vreau sa-l dezvolt pentru 2004 sau pentru 2007, nu mi-am propus un termen. Vreau sa dezvolt acest proiect, care este si politic, in primul rand dintr-un sentiment de datorie fata de generatia mea", declara Gusa.



Intrebat daca va incerca sa-i racoleze pe recent inlocuitii lideri locali ai PSD si pe eventualii nemultumiti ai acestui partid, Cozmin Gusa a spus ca nu si-a propus asa ceva si ca nu crede ca spiritul organizatiei sale va fi "atragator" pentru acestia.



"Initiativa 2003 se constituie ca o organizatie de romani care au proiecte personale constructive si de succes si doreste sa genereze si sa promoveze personalitati politice care pot da coerenta administrarii Romaniei, in sensul integrarii in Uniunea Europeana", afirma Gusa.



PSD nu se considera concurat. Presedintele Consiliului National al PSD, Alexandru Athanasiu, crede ca PSD nu poate fi afectat de partidul pe care il constituie Cozmin Gusa. "Nu cred ca un partid care abia acum se constituie poate afecta social-democratia si cu atat mai putin PSD", a spus Athanasiu.



Liderul PSD a aratat ca social-democratia este un curent politic care are deja o vechime de 160 de ani, iar organizatia care grupeaza toate partidele social democrate, Internationala Socialista, are deja 160 de partide. Athanasiu a precizat ca ii doreste succes lui Gusa in initiativa de a constitui un partid. El a mai spus ca Gusa a demisionat din PSD si, din acest motiv, acesta nu mai este legat din punct de vedere administrativ sau politic de PSD. "Este un cetatean al Romanie, iar dreptul la asociere este un drept fundamental, inclusiv la constituirea de partide", a opinat Athanasiu. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO