Politică

Iohannis: Problemele din Sănătate nu se rezolvă printr-o demisie. E nevoie de curăţirea sistemuluii

Iohannis: Problemele din Sănătate nu se rezolvă printr-o demisie. E nevoie de curăţirea sistemuluii

Autor: Roxana Preda

09.05.2016, 15:27 101

Preşedintele a comentat astfel demisia lui Patriciu Achimaş-Cadariu din funcţia de ministru al Sănătăţii, chiar în cadrul discursului susţinut la recepţia de la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Europei.

Şeful statului a vorbit despre "criza majoră din sănătate" şi a declarat că "problemele profunde ale acestui sistem nu se vor rezolva printr-o demisie".

Iohannis a adăugat că este nevoie de un plan pe termen lung, liderii politici având obligaţia de a identifica rapid mijloacele pentru a asigura condiţii românilor în spitale. El a mai precizat că este în permanentă comunicare cu premierul Dacian Cioloş care a preluat interimatul la Ministerul Sănătăţii.

"Suntem într-un moment de criză majoră pentru sistemul sanitar, cu implicaţii serioase asupra vieţii românilor. Problemele profunde ale acestui sistem nu se vor rezolva doar printr-o demisie sau prin măsuri punctuale, ci reclamă soluţii durabile, cu efecte concrete şi un plan pe termen lung. Avem obligaţia să identificăm, rapid, mijloace pentru a proteja oamenii care se tratează în spitalele din ţară. Sunt în permanentă comunicare cu prim-ministrul pe acest subiect. Ne aflăm într-un moment de cotitură. În sistemul sanitar lucrurile nu mai pot continua ca până acum. Nu există decât o singură direcţie de urmat pentru toate instituţiile responsabile: curăţirea sistemului sanitar. Trebuie să punem punct corupţiei, risipei banilor publici şi nepăsării" a declarat şeful statului.

AFACERI DE LA ZERO