Politică

Iohannis: Situaţia salarizării e complicată, există o mare aşteptare şi trebuie o soluţie bună

Iohannis: Situaţia salarizării e complicată, există o...

Autor: Ana Maria Lazăr

18.04.2016, 18:35 95

"Nu pot, domnule ministru, să trec peste un complex de probleme care vă aşteaptă, şi anume salarizarea bugetarilor. Situaţia e complicată. De mulţi ani încoace, guvernanţii, parlamentarii încearcă să găsească soluţii la această problemă, fără să găsim una satisfăcătoare pentru toată lumea până în momentul de faţă", a spus preşedintele, după ceremonia de depunere a jurământului de către noul ministru al Muncii.

Iohannis i-a spus lui Pîslaru că îi doreşte să se aplece asupra acestei chestiuni, alături de colegii săi din Guvern, şi cu sindicatele pentru a găsi "o soluţie bună, o soluţie acceptată, care realmente îmbunătăţeşte situaţia în acest domeniu".

"Din discuţii cu foarte multă lume înţeleg foarte bine că există o mare aşteptare, există evident o mare aşteptare pentru creşterea salariilor bugetarilor, există evident o mare aşteptare pentru eliminarea inchităţilor din domeniul salarizării bugetarilor", a mai spus şeful statului.

Dragoş Pîslaru a preluat luni portofoliul Muncii, după ce Ana Costea a demisionat din funcţia de ministru al Muncii pe fondul conflictului cu sindicatele, generat de proiectul de ordonanţă privind salarizarea bugetarilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO