• Leu / EUR4.9472
  • Leu / GBP5.8254
  • Leu / USD4.6322
Politică

Iohannis: Sunt lucruri care mă nemulţumesc la acest Cabinet. Nu e Guvernul meu!

Iohannis: Sunt lucruri care mă nemulţumesc la acest Cabinet. Nu e Guvernul meu!

Autor: Departamentul Corespondenti

25.04.2016, 20:14 257

''Vremea în care preşedintele lua locul premierul a trecut. Asta nu înseamnă că, în calitate de mediator, nu voi interveni atunci când e cazul. Am făcut-o, o voi face şi mă voi implica pe subiecte majore care afectează bunăstare şi viaţa oamenilor sau bunul mers al ţării. Sunt lucruri care mă nemulţumesc la acest Guvern, dar nu toate se rezolvă pe scena publică. Unii au vorbit despre acest Guvern ca şi cum ar fi al meu. Nu e Guvernul meu! Acest Guvern a fost o soluţie, până la alegerile din toamna acestui an generată de o situaţie de criză şi la care au subscris toate partidele politice. Este Guvernul României. Şi tocmai, în perspectiva acestor alegeri, cred că a venit vremea programelor, a competiţiei şi a asumării politice pe care aştept să le văd de la partidele politice'', a subliniat Iohannis.

El a afirmat că în timpul mandatului său românii nu mai asistă la ''războaie zilnice întrepreşedinte şi prim-ministru'', ceea ce demonstrează că instituţiile pot lucra împreună.

''O stare de spirit şi un climat social se schimbă în ani. Totuşi, cred că realizăm cu toţii că nu mai avem zilnic războaie între preşedinte şi prim-ministru, nu se mai duc războaie împotriva unor instituţii întregi şi nu se mai inventează conflicte într-un joc politic de conjunctură. Am arătat că putem lucra împreună: Guvern, partide, instituţii, societate civilă, patronate, sindicate, pentru a crea acel climat social în care să evoluăm normal şi predictibil. Există ceva mai mult calm, mai multă înţelegere, păstrând însă dezbaterea şi concurenţa pe scena politică'', a afirmat Iohannis.

Preşedintele României a ţinut să îi asigure pe cei care îi prevăd un mandat scurt că intenţionează să îl ducă la capăt.

''Mă uit cu un oarecare amuzament la aceia care, neavând teme de atac consistente, parazitează dezbaterea publică prezicând-mi un final anticipat al mandatului. Eu le spun de pe acum să nu îşi facă Eu le spun de pe-acum să nu-şi facă iluzii şi să nu mizeze pe aşa ceva. Am mai trăit asta şi când am devenit primar. Mulţi îmi preziceau un final timpuriu din politică şi am plecat din funcţia de primar după 15 ani şi patru mandate ca să devin Preşedintele României. Vă asigur aşadar că îmi voi duce proiectul de ţară la bun sfârşit, nu pentru mine, ci pentru cetăţenii româniei pe care am privilegiul să-i reprezint'', a conchis Iohannis.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9472
Diferență: -0,0101
Ieri: 4.9477
Azi: 4.6322
Diferență: -0,8625
Ieri: 4.6725
Azi: 5.8254
Diferență: -0,1217
Ieri: 5.8325
Azi: 4.7915
Diferență: -0,2768
Ieri: 4.8048