Politică

Jurnaliştii, ţinuţi departe de şedinţa CExN a PSD, la gardul sediului central

Jurnaliştii, ţinuţi departe de şedinţa CExN a PSD,...

Autor: Liviu Dadacus

15.06.2017, 14:35 71

CExN al PSD s-a reunit, joi, la ora 14.00. Jurnaliştii au venit cu o oră înainte şi au fost anunţaţi că nu li se permite accesul în sediu sau în curte.

De asemenea, aceştora li s-a transmis că pot merge la toaletă, dar doar câte doi şi însoţiţi.

Reprezentanţii PSD au adus, însă, prelungitoare pentru alimentarea cu curent electric şi câteva baxuri cu apă.

Liderii PSD au venit la sediu şi au intrat în curte cu maşinile, atât prin faţă, pe bulevardul Kiselleff, cât şi folosind intrarea din spate.

Liderul PSD Liviu Dragnea a venit la şedinţă cu maşina, dar a intrat pe intrarea din spatele sediullui.

La ora transmiterii acestei ştiri, şedinţa CExN este în desfăşurare.

CExN al PSD va decide, joi, calea de urmat în condiţiile în care premierul Sorin Grindeanu nu a demisionat ca urmare a retragerii sprijinului politic, iar preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va convoca consultări pe tema desemnării unui nou premier doar dacă şeful actual al Executivului aflat în funcţie demisionează sau este demis constituţional, prin moţiune de cenzuză.

PSD ar putea decide inclusiv depunerea unei moţiuni de cenzură care să ducă la demiterea constituţională a lui Grindeanu de către Parlament.

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, joi, scrisoarea liderilor PSD şi ALDE prin aceştia anunţă retragerea sprijinului politic pentru premierul Sorin Grindeanu, a declarat purtătorul de cuvânt Mădălina Dobrovolschi. Aceasta a anunţat că în mometul de faţă nu se întrunesc condiţiile constituţionale pentru ca şeful statului să convoace consultări cu partidele pentru numirea unui nou premier.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO