• Leu / EUR4.7748
  • Leu / GBP5.7369
  • Leu / USD4.4026
Politică

Kelemen despre viitorul premier: Gen Cioloş, gen Bogdan Olteanu, care nu intră în competiţie la anul

Kelemen despre viitorul premier: Gen Cioloş, gen Bogdan Olteanu, care nu intră în competiţie la anul

Autor: Szasz Jutka - Mediafax, Vasile Măgrădean

07.11.2015, 16:21 174

Kelemen Hunor a fost întrebat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul şedinţei Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU), care ar trebui să fie portretul unui premier potrivit, în viziunea UDMR, care să conducă un guvern tehnocrat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Gen Dacian Cioloş, gen Bogdan Olteanu, un om care nu intră în competiţie politică anul viitor, care are în spate o carieră solidă de alt gen decât politică şi nu este implicat în această perioadă în proiecte politice şi nu doreşte să fie implicat în proiecte politice şi nu va folosi instrumente guvernamentale în competiţia politică de anul viitor. Am spus genul şi nu este o propunere de persoane", a răspuns Kelemen.

El a afirmat că nominalizarea premierului este atributul preşedintelui, iar partidele nu trebuie să dea impresia că vor să ia ceva din atributul preşedintelui.

"Este atributul şi responsabilitatea preşedintelui de a veni cu o propunere, cu o nominalizare", a spus Kelemen.

El a afirmat că UDMR se va prezenta la a doua rundă de consultări pe care le va convoca şeful statului, sperând ca până săptămâna viitoare să fie un premier propus care să formeze un nou guvern.

"În această lună, până la sfârşit, ar trebui să avem guvern tehnocrat votat în Parlament, ar trebui un guvern tehnocrat pentru şase-opt luni şi e nevoie de alegeri anticipate. Guvernul ar veni cu proiectul de buget, va modifica legea alegerilor parlamentare, pentru că acum nu există cadrul legal pentru alegeri anticipate. Noi am propus alegeri locale cu parlamentare, împreună, la sfârşit de mai, început de iunie", a conchis liderul UDMR.

Kelemen Hunor a participat, sâmbătă, la Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca, la şedinţa de reconstituire a Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) după Congresul Uniunii din luna aprilie, manifestare care a început cu un moment de reculegere în memoria victimelor de la clubul Colectiv.

CUM VEDEȚI ZIARUL FINANCIAR PESTE 21 DE ANI?

TOTUL PENTRU BUSINESS. TOTUL ESTE BUSINESS

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7748
Diferență: 0,1132
Ieri: 4.7694
Azi: 4.4026
Diferență: 0,0591
Ieri: 4.4000
Azi: 5.7369
Diferență: 0,1257
Ieri: 5.7297
Azi: 4.4844
Diferență: 0,0089
Ieri: 4.4840