Politică

La sectorul 6, lupta se da tot intre favoritii din 2004

La sectorul 6, lupta se da tot intre favoritii din 2004

Click pentru imaginea marita

29.05.2008, 20:48 49

Alti 15 candidati emit pretentii pentru administrarea unuia dintre cele mai aglomerate sectoare ale capitalei, in care traficul a ajuns cea mai sufocanta problema a locuitorilor.
Veniturile din 2007 ale sectorului 6 sunt de 486 de milioane de lei (adica 135 de milioane de euro), adica peste cele ale sectoarelor 4 (102 milioane de euro) si 5 (95 de milioane de euro), totusi se situeaza dupa sectoarele 1, 2 si 3 in topul veniturilor din capitala.
In 2007, veniturile Primariei sectorului 1 au fost aproape duble, de 881 de milioane de lei (225 mil. euro). In mandatul actualului primar, Cristian Poteras, sectorul 6 a fost singurul care s-a imprumutat de pe pietele externe, cu 8,830 milioane de euro, potrivit datelor Trezoreriei.
Cristian Poteras (43 de ani) a castigat primaria de sector din pozitia de membru al Partidului National Liberal, fiind putin cunoscut in mediul politic inaintea acestei candidaturi.
A demisionat din PNL la inceputul lui 2007, inscriindu-se in PLD, formatiunea infiintata de Theodor Stolojan, iar acum reprezinta PD-L. Este presedinte al Colegiului Central de Arbitri de Lupte din Romania, arbitru international de lupte, dupa o cariera de profesionist la lupte libere, fiind legitimat la clubul C. L. Sion - Conthey din Elvetia.
A fost administrator la mai multe firme private din domeniul alimen-tatiei si transportului inainte de a intra in administratia publica. Este licentiat in management.
Principalul punct al realizarilor lui Poteras este, conform site-ului sau de campanie, realizarea cartierului Constantin Brancusi, in parteneriat cu ANL.
Acest proiect a dat nastere unor controverse, intrucat unii consilieri din Consiliul local de sector au atribuit locuinte destinate initial familiilor sarace unor apropiati. Proiectul a fost demarat in timpul social-democratului Dan Darabont (44 de ani), care si-l revendica la randul sau. Inainte de a deveni primar, in 2000, el a fost viceprimar la sectorul 6, in timpul mandatului lui Constantin Patica (fost PNTCD, acum Uniunea Pensionarilor).
Este de profesie inginer si are un doctorat in stiinte ingineresti la Universitatea din Petrosani. Dupa ce a pierdut primaria de sector in 2004, a fost numit pentru cateva luni in functia de prefect al capitalei. Este la randul sau pasionat de lupte si detine centura neagra 1 Dan in stilul Kioushin - KAI. Dupa ce Alianta D.A. a preluat puterea, iar PSD a pierdut posibilitatea de a mai avea prefect la capitala, Darabont a intrat in mediul privat. El a avut probleme si la partid, fiind la un pas de excludere, pentru ca ar fi intervenit in organizarea alegerilor la organizatia de tineret a PSD.
Un alt pretendent la pozitia de primar al sectorului sase este liberalul Antonel Tanase (35 de ani). Tanase ocupa in prezent pozitia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor, condus de Ludovic Orban, candidatul PNL la Primaria Generala. Este vicepresedinte al organizatiei de Bucuresti. Nu este un nume in PNL, dar a devenit cunoscut dupa ce si-a anuntat intentia de a candida la sectorul 6 printr-o campanie insistenta in cartierele din vestul Capitalei. Candidatul Partidului Romania Mare la Primaria sectorului 6 este Ioan Baldea (57 de ani), fost deputat. A fost in timpul mandatului sau de parlamentar presedinte al Comisiei de agricultura. Este de profesie inginer.
La primaria de sector mai candideaza fostul primar PNTCD Constantin Patica, care a ajuns la Uniunea Pensionarilor dupa un scurt popas la Partidul Democrat, Ioan Nidelea de la partidul Alianta Socialista, Liviu Gheorghe Puscaru, Partidul Initiativa Nationala, Dumitru Pinea, Partidul Verde, Cristian Ene, Partidul Noua Generatie Crestin Democrat, Victor Badea, Partidul Ecologist Roman, Nicolae Serbu, Partidul National Taranesc Crestin Democrat, Marcel-Octavian Nicolaescu, Partidul Conservator, Doru Popescu Nicolae, Partidul Popular si al Protectiei Sociale, Nicolae Georgescu, Partidul "pentru Patrie", Ion Munteanu, Partidul National Democrat Crestin, Gherghina Dima, Partidul Socialist Roman, Constantin Vasile, Partidul Romaniei Europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO