Politică

MAE transmite că nu există români afectaţi de exploziile din Sri Lanka

MAE transmite că nu există români afectaţi de...

Autor: Alexandru Costea

21.04.2019, 13:04 77

MAE a transmis că autorităţile locale din Sri Lanka nu au notificat ambasada cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele implicate exploziile produse ăn această ţară, iar la nivelul misiunii diplomatice nu s-au înregistrat solicitări de asistenţă consulară.

”Ambasada României la Colombo urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de exploziile produse la data de 21 aprillie 2019, în oraşul Colombo şi în alte regiuni din Republica Democratică Socialistă Sri Lanka. Reprezentanţii misiunii diplomatice române au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate. Până în prezent, autorităţile locale nu au notificat ambasada cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele implicate, iar la nivelul misiunii diplomatice nu s-au înregistrat solicitări de asistenţă consulară”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX

Potrivit sursei citate, Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Colombo: +94 11 2676520 apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +94 777 88 2539.

”Ambasada României la Colombo menţine cazul în atenţie şi este în contact cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune”, se mai arată în comunicat.

O a şaptea explozie a avut loc în Sri Lanka la un hotel din apropiere de grădina zoologică din Dehiwala-Mount Lavinia, situată la 20 de minute distanţă de capitala Colombo, potrivit unor surse, relatează CNN.

Explozia a venit în urma altor şase explozii produse la trei biserici şi trei hoteluri în mai multe oraşe din jurul capitalei Colombo în această dimineaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO