Politică

Melescanu la Justitie, Stroe la Aparare

Melescanu la Justitie, Stroe la Aparare

Teodor Melescanu (stg.) i-a lasat lui Radu Stroe fotoliul de la Aparare

12.02.2008, 19:39 7


Premierul Calin Popescu-Tariceanu a anuntat ieri ca ii va propune presedintelui Traian Basescu pe Teodor Melescanu la Ministerul Justitiei, iar la Ministerul Apararii pe Radu Stroe, senator PNL si presedinte al Comisiei parlamentare de supraveghere a activitatii SRI. Melescanu, care detine in prezent pozitia de ministru al apararii, devine astfel titular la Justitie, unde asigura interimatul, dupa demisia lui Tudor Chiuariu, anchetat de DNA intr-o afacere cu terenuri.
Liberalii l-au nominalizat pe Melescanu, fara sa mai astepte explicatiile Curtii Constitutionale care a decis saptamana trecuta ca seful statului poate refuza o data propunerea Guvernului de a numi in functie un ministru - asa cum Traian Basescu a refuzat-o pe Norica Nicolai la Justitie.
Liberalii au luat ieri in calcul mai multe variante, inainte de a veni cu nominalizarea neasteptata a lui Melescanu la Justitie si cu cea a lui Radu Stroe - un adversar al presedintelui Traian Basescu, la Aparare. Restructurarea Guvernului, una dintre variantele vehiculate intens in weekend, care presupunea un vot in Parlament asupra schimbarii structurii unor ministere si mentinerea Noricai Nicolai la Justitie, a fost respinsa la limita la votul din sedinta conducerii liberale de ieri - cu 9 voturi pentru si 11 impotriva. Liberalii au optat asadar pentru o remaniere: adica inlocuirea lui Melescanu cu Stroe la Aparare.
In favoarea restructurarii au votat Crin Antonescu, Norica Nicolai, Ludovic Orban si Dan Radu Rusanu, spun sursele liberale. In acelasi timp, propunerea ca Teodor Melescanu sa fie nominalizat pentru Ministerul Justitiei a primit un singur vot impotriva, chiar din partea celui nominalizat. In cazul nominalizarii lui Radu Stroe la Ministerul Apararii, s-au inregistrat 22 de voturi "pentru" si doua voturi "impotriva". Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a anuntat ca PNL o va propune pe Norica Nicolai la Aparare, daca seful statului va refuza candidatura lui Stroe. Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, a declarat ca inlocuirea lui Melescanu cu Stroe la Aparare este iresponsabila, intrucat are loc cu doar doua luni inainte de summit-ul NATO.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO