Politică

Ministrul Justiţiei, după evaluarea Parchetelor: Fiecare instituţie să îşi respecte competenţele

Ministrul Justiţiei, după evaluarea Parchetelor:...

Autor: Petriana Condrut

29.03.2017, 18:15 47

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat miercuri că evaluarea a făcut-o singur, fără nicio presiune.

"Am întocmit un raport de evaluare care are 19 pagini. Evaluarea a survenit în contextul în care pe de o parte Guvernul a adoptat OUG 13, pe de altă parte DNA a procedat la anchetarea circumstanţelor, oportunităţii, legalităţii, constituţionalităţii procedurii în care a fost adoptată respectiva OUG. Am solicitat informări de la cele două autorităţi de la DNA şi Parchet pe care le-am primit. Am avut întâlniri punctuale cu şefii celor două instituţii, am văzut că s-au făcut speculaţii legat de momentul în care au venit cei doi procurori şefi. Vă asigur că cei doi au venit în mai puţin de 10-15 minute din momentul în care i-am invitat la discuţii. Suprapunerea cu vizita ambasadorului SUA a fost o pură coincidenţă", a declarat Tudorel Toader.

Acesta spune că instituţiile trebuie să îşi respecte competenţele.

"Fiecare autoritate să rămână în matca sa. Fiecare autoritate trebuie să respecte competenţele. Statul de drept are o arhitectură bine conturată. Autorităţile au competenţe complementare", a mai spus Toader.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO