Politică

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe: Din 438 de posturi din structura centrală a Ministerului Transporturilor vor rămâne doar 300

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe: Din 438 de posturi din structura centrală a Ministerului Transporturilor vor rămâne doar 300

Autor: Anca Olteanu, Mediafax

07.11.2017, 13:53 3173

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a declarat marţi, în cadrul comisiei parlamentare pentru Transporturi şi infrastructură, că va reduce numărul angajaţilor din structura centrală a Ministerului Transporturilor la 300, de la 438, „pentru că se taie frunza la câini”.

Comentând reorganizarea pe care intenţionează să o realizeze în cadrul companiei aeriene Tarom, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a declarat că procesul de restructurarea va avea loc inclusiv în structura centrală a ministerului pe care îl conduce.

„În ceea ce priveşte restructurarea, da, se va face, se va face ferm, pentru că trebuie, nu de dragul de a o face, inclusiv în structura centrală a Ministerului Transporturilor. Am analizat cu secretarul general situaţia şi din 438 de posturi vom rămâne cu 300, foarte rapid, pentru că se taie frunză la câini în multe birouri din Ministerul Transporturilor”.

În ceea ce priveşte compania Tarom, ministrul a declarat că „trebuie să umblăm la structura de personal. Nu ştim dacă vom vorbi şi de numărul de personal. Trebuie să procedăm de urgenţă la o restructurare a companiei”.

Cel mai mare salariul în MT este de 5.300 de lei net - al secretarilor de stat. Un consilier al ministrului câştigă 2.300 de lei, iar un şofer şi o femeie de serviciu au 1.400 de lei.

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO