Politică

Năstase se află sub tratament şi consiliere psihiatrică. Prezintă risc de infarct

Năstase se află sub tratament şi consiliere psihiatrică. Prezintă risc de infarct

Autor: Iulian Anghel

20.06.2012, 18:40 8523

UPDATE 13:15- Adrian Năstase se află sub tratament şi consiliere psihiatrică la Spitalul Floreasca din Capitală şi prezintă risc de infarct, a declarat, joi, medicul Şerban Brădişteanu, şeful echipei care l-a operat pe fostul premier, potrivit căruia pacientul este sub supravegherea Poliţiei.

UPDATE 12:10 - Lascăr: Adrian Năstase a fost norocos, nu i-au fost afectate structuri anatomice vitale

Adrian Năstase a fost norocos, pentru că nu i-au fost afectate structuri anatomice vitale, a declarat şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca, Ioan Lascăr, potrivit căruia, la operaţia de joi, medicii au realizat tot ce şi-au propus.

"Din fericire, nu au fost leziuni vitale. Nu va rămâne cu sechele, ci cu cicatrice", a mai spus Lascăr.

Medicul a precizat că fostul premier va mai rămâne în spital aproximativ 14 zile.

UPDATE 11:00 - Operaţia fostului premier Adrian Năstase - efectuată în Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Floreasca din Capitală, pentru îndepărtarea ţesuturilor distruse pe traseul glonţului - s-a încheiat în jurul orei 11.00, după circa 60 de minute, iar starea fostului premier este bună, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

UPDATE ORA 10:00:

Intervenţiile de chirurgie vasculară vor fi efectuate de medicul Şerban Brădişteanu, iar cele de chirurgie plastică şi reparatorie, de Ioan Lascăr.

În sala de operaţie se află însă o întreagă echipă medicală pluridisciplinară.

UPDATE ORA 09:30

Adrian Năstase are patru plăgi, medicii vor îndepărta ţesuturile distruse

Traian Băsescu a sunat la Ambulanţă, pentru a se interesa de starea lui Adrian Năstase


UPDATE 02:50- Brădişteanu: Adrian Năstase are mai multe plăgi împuşcate

Medicul Şerban Brădişteanu a declarat, miercuri noapte, că Adrian Năstase are mai multe plăgi împuşcate şi va fi operat joi dimineaţă, la orele 8.30-9.00, precizând că la uşa salonului fostului premier sunt poliţişti, scrie Mediafax.

Şerban Brădiştranu a spus că starea lui Năstase este stabilă, dar fostul premier "nu se află într-o stare bună, în orice caz".
Potrivit lui Brădiştanu, Năstase are "mai multe plăgi împuşcate", însă întrebat dacă este vorba despre un glonţ sau mai multe, medicul a răspuns: "Nu aş putea să vă răspund".

"Deocamdată este pe tratamentul de bază pentru menţinerea funcţiilor vitate (...) Când a venit la spital avea puseu hipertensiv şi cu sângerare care era sub pansament", a mai spus Brădişteranu, precizând că fostul premier este la Terapie Intensivă.

Medicul a mai spus că joi dimineaţă, la orele 8.30-9.00, Năstase va fi supus unei intervenţii chirurgicale, precizând că operaţia trebuie să fie făcută.

Brădişteanu a adăugat că Năstase este conştient şi se poate comunica cu el.

UPDATE 02:30 -Adrian Năstase va fi operat joi dimineaţă

Şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca, Ioan Lascăr, a declarat, miercuri noapte, că Adrian Năstase va fi operat joi dimineaţă, după ce va fi stabilizat, precizând că poate spune că fostul premier "a fost norocos".

Profesorul Ioan Lascăr a spus că a participat la evaluarea lui Adrian Năstase, precizând că multe zvonuri despre starea acestuia nu sunt în acord cu realitatea.

"Pacientul va fi operat în cursul dimineţii de mâine, după ce va fi stabilizat", a spus Ioan Lascăr.

Întrebat despre ce fel de intervenţie este vorba, Ioan Lascăr a spus că este tipul de intervenţie recomandat în cazul traumatismelor prin împuşcare.

UPDATE 01:55- Ioan Lascăr: Adrian Năstase este evaluat, monitorizat, este stabil

Şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca, Ioan Lascăr, a declarat, miercuri noapte, că Adrian Năstase este evaluat, monitorizat, este stabil, el spunându-le jurnaliştilor că familia fostului premier nu doreşte ca acestora să le fie furnizate informaţii.

"Pacientul este evaluat, este monitorizat, este stabil. Familia nu doreşte să vă furnizăm niciun fel de informaţii. Trebuie să respectăm dorinţa familiei", a spus Ioan Lascăr.

UPDATE 01:37- Năstase s-a împuşcat cu un pistol. Autorităţile vor stabili de ce nu i s-a ridicat arma

Fostul premier Adrian Năstase, condamnat definitiv la doi ani de detenţie, s-a împuşcat, miercuri seară, cu un pistol, autorităţile urmând să stabilească de ce poliţiştii nu i-au retras dreptul la port de armă după ce Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a început urmărirea penală împotriva sa.

UPDATE 01:14- Iliescu: De ce graba asta să îl ridice pe Năstase în această seară? O decizie pripită, nejustificată

Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat, miercuri seară, legat de modul în care s-a procedat în cazul lui Adrian Năstase, că este vorba despre "o eroare, un comportament inuman", menţionând că nu era nevoie ca acesta să fie ridicat chiar miercuri seară.

UPDATE 01:12- Andronescu: Adrian Năstase este evaluat de o Brădişteanu, Bartoş şi Beuran

Preşedintele PSD Bucureşti, Ecaterina Andronescu, a venit, miercuri noapte, la Spitalul Floreasca, ea declarând că Adrian Năstase este evaluat de o echipă de medici din care fac parte Şerban Brădişteanu, Daniela Bartoş şi Mircea Beuran.

Ecaterina Andronescu a spus că starea de sănătate a lui Năstase este evaluată de cei trei medici.

Ea a mai spus că a vorbit cu băiatul lui Adrian Năstase, care era dărâmat.

Dan Şova şi Nicu Bănicioiu au fost la Spitalul Floreasca, ei spunând la plecare că sunt alături de Adrian Năstase şi de familia acestuia.

Foto: Mediafax



Adrian Năstase a fost scos din locuinţa din Zambaccian în ambulanţă, pe targă, având ochii închişi, acoperit cu o pătură albastră şi având un fular în jurul gâtului.

Năstase s-a împuşcat cu un pistol pe care îl deţinea, anchetatorii urmând a stabili când l-a obţinut şi cum de nu i-a fost retras după ce a fost pus sub urmărire penală de către DNA.

Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, miercuri, de ICCJ, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Ciţi mai multe detalii aici:

Năstase a vurt să se sinucidă

Năstase a fost scos din locuinţa din Zambaccian în ambulanţă, pe targă

Năstase are o plagă aproape de vena jugulară, produsă cu o armă de foc

Poliţiştii criminalişti au venit la locuinţa lui Năstase

Iliescu: De ce graba asta să îl ridice pe Năstase în această seară? O decizie pripită, nejustificată

Năstase s-a împuşcat cu un pistol, autorităţile vor stabili de ce nu i s-a ridicat arma



Ora 18:40:"Peştele cel mare" a fost condamnat. Fostul premier Adrian Năstase merge la închisoare pentru doi ani

Fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu executare de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Năstase nu este doar primul şef de guvern, ci şi primul membru al unui cabinet condamnat, după revoluţie, de Justiţia din România pentru fapte care au legătură au activitatea sa din timpul mandatului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO