Politică

Nicuşor Dan, după anunţul PNL că vrea candidat propriu: Sunt optimist că o să avem un candidat unic

Nicuşor Dan, după anunţul PNL că vrea candidat...

Autor: Elena Crangasu

12.01.2020, 15:27 82

Nicuşor Dan a declarat, întrebat cum vede faptul că PNL vrea candidat propriu pentru Primăria Capitalei, că îşi menţine optimismul legat de ipoteza unui candidat comun al partidelor care fac Opoziţie Gabrielei Firea.

„Mie-mi place să ascult de cetăţeni şi după cum vedeţi, peste 60% dintre bucureştenii care votează Opoziţia doresc ca Opoziţia să aibă un candidat unic şi când votanţii tăi doresc un lucru, e bine să asculţi de ei. Deci eu sunt optimist că în ipoteza în care rămânem la un singur tur, o să avem un candidat unic”, a declarat Nicuşor Dan, duminică, într-o conferinţă de presă.

Deputatul a mai spus că administraţia condusă de Gabriela Firea, deşi „catastrofală”, se menţine în preferinţele electoratului, de aceea e necesar ca forţele Opoziţiei să se unească.

„E nevoie de o coalizare a partidelor de Opoziţie pentru o nouă administraţie începând din vara lui 2020. Această coalizare trebuie să se bazeze pe negocieri, pe date ştiinţifice pe care sondajele le produc şi trebuie ca acest proces de desemnare să producă cât mai puţine conflicte între electoratele partidelor care sunt în momentul de faţă în Opoziţie, pentru ca susţinătorii şi votanţii să se mobilizeze pentru victoria Opoziţiei în alegerile din 2020”, a conchis Dan.

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că PNL va avea un candidat propriu în cursa pentru Primăria Capitalei, iar acesta va fi desemnat în urma unei cercetări sociologice ample şi în urma unei testări a potenţialilor membri eligibili pentru poziţie.

Nicuşor Dan este candidat independent susţinut de USR Bucureşti la Primăria Capitalei.

Şi Gabriela Firea a anunţat că va candida pentru un nou mandat de primar general. La rândul său, Vlad Voiculescu este candidatul desemnat de PLUS.

Theodor Paleologu va candida la PMB din partea PMP, însă a spus că îl va susţine pe Nicuşor Dan la alegerile pentru Primăria Generală a Capitalei, dacă nu se va reveni la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO