Politică

Noi promisiuni de la Guvern: Viorica Dăncilă anunţă că aproape 500 de unităţi de învăţământ vor fi construite sau reabilitate în acest an

Noi promisiuni de la Guvern: Viorica Dăncilă anunţă...

Autor: Iuliana Barbu, Mediafax

09.09.2019, 17:22 100

Viorica Dăncilă a anunţat, luni, că în acest an vor fi construite sau reabilitate 468 de unităţi de învăţământ, iar alte 2800 de şcoli, grădiniţe sau licee sunt deja în curs de execuţie. Premierul a precizat că investiţia vizează peste cinci miliarde de lei din fonduri guvernamentale şi europene.

”În acest an şcolar vor fi inaugurate 468 de unităţi de învăţământ construite sau modernizate şi reabilitate din fonduri publice. Lucrările pentru alte 2800 de grădiniţe şi şcoli şi licee sunt în curs de execuţie. În total este un efort financiar de peste cinci miliarde de lei din fonduri guvernamentale, dar şi din fonduri europene. Aceste date arată că în sistemul de învăţământ construim, facem progrese pentru a oferi condiţii cât mai bune de studiu copiilor şi tinerilor. Sistemul de educaţie are însă nevoie de investiţii masive şi ştiu că mai sunt multe de făcut, atât în privinţa investiţiilor cât şi a măsurilor care să asigure accesul tuturor copiilor la educaţie şi şanse egale”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Şeful Executivului le-a urat copiilor succes în noul an şcolar.

”Doresc mult succes copiilor şi tinerilor care astăzi încep noul an şcolar. Este un început de drum pentru elevi, dar şi pentru părinţii care le sunt alături. Ca prim ministru am convingerea că este nevoie de reconsolidarea statutului social al cadrelor didactice atât prin alocarea de resurse bugetare care să le asigure venituri decente, cât şi prin finanţarea proiectelor menite să îmbunătăţească condiţiile în grădiniţe, şcoli, universităţi”, a completat premierul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO