Politică

Oprescu şi-a fixat un nou termen pentru Lipscani: august. "Septembrie mă scoate din minţi"

Oprescu şi-a fixat un nou termen limită pentru străzile de pe Lipscani: august. "Septembrie mă scoate din minţi"

Autor: Mediafax

13.07.2011, 19:26 2123

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat,miercuri, că până la începutul lunii august vrea ca lucrările latoate străzile din Centrul Istoric să fie finalizate.

Întrebat dacă în septembrie vor fi finalizate lucrările dinCentrul Istoric, Sorin Oprescu a spus că vrea ca aceste lucrări săse termine la începutul lunii august.

"Septembrie este un termen care mă scoate din minţi. Vreau caundeva la începutul lui august să terminăm cu toate străzile dinCentrul Istoric", a declarat primarul Capitalei, care a participatconferinţa "Dezvoltare urbană în Europa de sud-est", din cadrulBucharest International Forum 2011.

La începutul lunii mai, primarul Sorin Oprescu declara că suntfinalizate lucrările pe străzile Filitti, Verona, Franceză, PiaţaSfântul Dumitru, urmând ca reabilitarea să se încheie şi pestrăzile Poştei, Stavropoleus, Şepcari, Covaci, Gabroveni, Şelarişi Căldărari.

În ce priveşte Hanul Gabroveni, Oprescu spunea atunci că s-aterminat licitaţia la Ministerul Culturii şi va începe renovareaacestuia. Hanul Gabroveni va fi făcut ca un centru culturaleuropean şi va costa cam şase-şapte milioane de lei, precizaprimarul.

De asemenea, edilul Capitalei preciza că Primăria Capitalei areîn proiect o parcare supraterană în Centrul Istoric cu peste 800 delocuri, pe cinci-şase etaje, aceasta fiind necesară pentru că zonase va dezvolta în continuare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO