Politică

Parchetul a trimis Parlamentului solicitarea pentru inceperea procedurii de urmarire penala a lui Ridzi

23.07.2009, 18:59 22

Procurorul general Codruta Kovesi a trimis ieri Parlamentului solicitarea de declansare a procedurilor pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru al tineretului Monica Iacob Ridzi, cercetata in cazul contractelor cu Artisan si Mark privind organizarea evenimentelor de Ziua Tineretului.

Procurorul general a solicitat declansarea procedurilor pentru inceperea urmaririi penale a Monicai Iacob Ridzi, fost membru al Guvernului si deputat in Parlament, ea fiind acuzata de abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual in legatura cu fapte de coruptie, instigare la infractiunea de acces fara drept la un sistem informatic savarsita prin incalcarea masurilor de securitate si instigare la infractiunea de stergere de date informatice fara drept.

Premierul Emil Boc a afirmat ieri ca parlamentarii PD-L vor aproba cererea procurorului general pentru declansarea urmaririi penale impotriva fostului ministru, daca Parlamentul va primi o astfel de solicitare. Anuntul declansarii procedurii penale impotriva lui Ridzi a fost facut miercuri seara de seful Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Daniel Morar, la Realitatea TV. El a spus ca a trimis o solicitare procurorului general pentru a incepe urmarirea penala in cazul fostului ministru, alte sase persoane fiind invinuite in acelasi dosar.

Procurorul-sef al DNA a adaugat ca Monica Iacob Ridzi a fost audiata de catre DNA si ca alte sase persoane au fost invinuite in cazul Ridzi.

Monica Iacob Ridzi si-a dat demisia, in 14 iulie, de la conducerea Ministerului Tineretului si Sportului, spunand ca nu vrea sa afecteze imaginea Guvernului si a partidului in urma scandalului in care a fost implicata privind organizarea evenimentelor de Ziua Tineretului.

Comisia parlamentara de ancheta in cazul ministrului tineretului si sportului Monica Iacob Ridzi anuntase, cu cateva zile inainte de demisia acesteia, ca a propus premierului revocarea ei din functie si cercetarea pentru delapidare si abuz in serviciu, o ancheta a ANAF si sesizarea Consiliului Concurentei si a Curtii de Conturi in cazul contractelor cu Artisan si Mark pentru organizarea evenimentelor din 2 mai, "Ziua Tineretului", pentru care ministerul de resort a cheltuit 660.000 de euro, o suma considerata prea mare fata de nivelul pietei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO