Politică externă

Ambasadorul SUA: De ce ar crede americanii in transparenta achizitiilor, daca 90% dintre romani nu cred?

Ambasadorul SUA: De ce ar crede americanii in transparenta achizitiilor, daca 90% dintre romani nu cred?

Autor: Iulian Anghel

10.04.2012, 13:44 481

Lipsa transparentei in sistemul de achizitii publice ii impiedica pe investitorii americani sa vina in Romania, sustine ambasadorul SUA la Bucuresti Mark Gitenstein.

"Noi vrem sa vedem mai multi investitori americani aici, dar daca 90% dintre romani nu cred in sistemul de achizitii publice, de ce ar crede investitorii americani?", a sustinut ambasadoru, cu trimitere la un studiu al Institutului de Politici Publice (IPP) pe care ambasada l-a finantat si care arata ca aproape 90% dintre romani sunt de parere ca că procesul de achizitii publice din Romania este unul corupt.

Stocul investitiilor americane in Romania a fost in 2010 de 1 mld dolari. SUA ocupa locul 10 in topul investitorilor straini in Romania.

Potrivit ambasadorului, caietele de sarcini pentru achizitiile publice trebuie realizare in asa fel incat sa sigure concurenta libera si doar asa banii publici vor obtine performantele asteptate.

Ambasadorul SUA sustine ca Romania trebuie sa ia exemplul altor state pentru dezvoltarea unui sistem de achizitii publice functional. El a facut aceste declaratii la un semniar pe marginea imbunatatirii procesului de achizitii publice din Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO