Politică externă

Fara imigrantii ilegali, America s-ar prabusi

07.07.2006, 19:29 10

Economia Statelor Unite s-ar prabusi daca imigrantii ilegali ar fi deportati in tarile lor de origine, a spus ieri primarul New Yorkului Michael Bloomberg in fata senatorilor Statelor Unite. Doar in orasul New York se afla mai mult de 500.000 de imigranti care lucreaza in ilegalitate, a precizat Bloomberg, accentuand faptul ca "economia orasului nu ar mai fi aceeasi daca acesti muncitori nu ar mai fi".
Declaratia primarului newyorkez a venit cu ocazia dezbaterii de catre republicani a posibilitatii adoptarii unei legi a imigrantilor. Conform proiectului propus de republicani, un imigrant obtine cetatenia americana daca plateste suma de 3.250 de dolari (2.540 de euro) si daca stapaneste limba engleza.
Bloomberg sustine acordarea statutului legal imigrantilor, deoarece, "pentru ca America sa fie o tara sigura, acestia trebuie sa fie in legalitate". Camera Reprezentantior si Senatul american trebuie sa cada de acord asupra unui proiect de lege, care ii va fi prezentat apoi lui George W. Bush.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO