Politică

Ponta, USL: Este o minciună odioasă faptul că noi am cerut oprirea fondurilor europene

Autor: Adrian Voicu, Mediafax

23.01.2012, 14:40 210

Consider odioasă încercarea dumneavoastră, domnule prim ministru, de manipulare. USL, niciodată, nicăieri şi în niciun fel nu a vorbit de oprirea fondurilor europene, a declarat şeful USL Victor Ponta în plenul Parlamentului.

Guvernul dumneavoastră a aborbit doar 4% din fondurile aflate la dispoziţia României. Sunteţi vinovaţi că aţi lăsat 20 de miliarde de euro, nerambursabili, la Bruxelles şi aţi îndatorat România cu alte 20 de miliarde de euro.

Declaraţia lui Ponta vine după ce premierul Emil Boc şi-a reluat, luni, apelul către USL de a renunţa la orice demers către Uniunea Europeană de "blocare a fondurilor europene" către România, arătând că nu este bine ca opoziţia să caute modalităţi mai uşoare de a se "căţăra" la putere, punând în pericol interesele ţării.

"Fac apel colegial la USL să renunţe la propunerea pe care a anunţat-o, de a cere Uniunii Europene suspendarea fondurilor europene pentru România. Fondurile europene sunt ale ţării, nu ale USL sau ale puterii. Cred că, atunci când avem interesul naţional în faţă, nu este bine ca cei din opoziţie să încerce să îşi caute modalităţi mai uşoare de a se căţăra spre putere, punând în pericol interesul României", a spus Boc, în plenul Parlamentului.

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că PDL cere "imperativ" PSD să înceteze orice demers de a solicita blocarea fondurilor europene pentru România, demers care este "iresponsabil", şi a apreciat că nu "umblatul cu pâra la Înalta Poartă" e soluţia, ci dialogul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO