Politică

Prefectul Capitalei a demisionat la cinci zile de la numire

14.01.2005, 00:00 32

Prefectul Capitalei, Silvian Ionescu (PD), si-a dat demisia din functie, cererea sa fiind aprobata de primul ministru Calin Popescu Tariceanu. Gestul sau a fost calificat drept "elegant" de presedintele Traian Basescu.
Surse oficiale au declarat ca in functa de prefect va fi numit consilierul general Mioara Mantale (PD) - un apropiat al lui Traian Basescu.
Ionescu a declarat ca a demisionat in urma unor afirmatii publice ale lui Traian Basescu.
Seful statului a spus, la inceputul saptamanii, intr-o emisiune televizata, ca este dezamagit de numirea pe care PD a facut-o pentru prefectura Capitalei, din cauza trecutului lui Silvian Ionescu.
Ionescu a fost, inainte de 1989, ofiter in cadrul Directiei de Informatii Externe.
Este pentru a doua oara cand Silvian Ionescu isi da demisia dintr-o functie publica, ca urmare a reactiilor lui Traian Basescu. Primul episod s-a petrecut dupa ce numele lui Silvian Ionescu - consilier general in cadrul CGMB - a fost legat de un scandal referitor la preluarea de contracte de servicii publice de catre unii consilieri municipali.
Consilierul prezidential, Adriana Saftoiu, a declarat ieri ca presedintele apreciaza drept "elegant" gestul lui Silvian Ionescu. Ea a adaugat ca Traian Basescu si-a exprimat nemultumirea fata de numirea lui Ionescu ca prefect intrucat, inainte de a deveni presedinte, a cerut conducerii PD ca, la desemnarea candidatilor pentru Parlament si la numirea prefectilor sa tina seama de criteriile de moralitate trasate de CPC - Coalitia pentru un Parlament Curat, o grupare de asociatii civice - intre care acela de a nu fi avut legaruri cu Securitatea.
Acesta este motivul pentru care Basescu nu l-a acceptat pe listele parlamentare pe Ionescu, a declarat Saftoiu.
Ieri, guvernul a desemnat prefectii ultimilor sapte judete: Ion Diaconu (Botosani- PNL), Nicolae Mitroi (Braila -PNL), Gavril Soran (Caras-Severin -PNL), Jenel Serban (Calarasi - PUR), Lazar Madaras (Mehedinti -UDMR), Anuta Handolescu (Vilcea -PD) si Ion Oprea (Vrancea -PD). iulian.anghel@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO