Politică

Premierul Dăncilă anunţă schimbarea programului de guvernare, după ce PSD a pierdut alegerile europarlamentare

Premierul Dăncilă anunţă schimbarea programului de...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

07.06.2019, 17:37 9507

Viorica Dăncilă a anunţat, pe Facebook, că discuţiile în Comitetul Executiv al partidului de vineri au fost constructive, precizând că e necesară modificarea programului de guvernare, după ce formaţiunea a pierdut europarlamentarele şi în perspectiva prezidenţialelor.

„Am avut o dezbatere constructivă astăzi în şedinţa CEx şi mulţumesc colegilor pentru implicare. Mi-aş dori ca toată lumea să înţeleagă că deciziile în Partidul Social Democrat se vor lua întotdeauna cu votul majorităţii, în forurile statutare, prin consultări şi dialog. Avem oameni de valoare în PSD, facem o echipă bună şi trebuie să ne ducem guvernarea la capăt şi să ne pregătim pentru alegerile viitoare”, a scris Viorica Dăncilă, vineri, pe Facebook.

„Avem datoria de a veni în faţa românilor cu o analiză a rezultatului la europarlamentare care să fie transpusă în mod corect în modificări ale programului de guvernare şi, în perspectiva alegerilor prezidenţiale, cu un program politic coerent şi o conducere legitimă care să coordoneze şi să îşi asume aceste alegeri”, a completat preşedintele interimar al PSD.

Comitetul Executiv a decis, vineri, organizarea Congresului extraordinar al PSD pe 29 iunie. La reuniune va fi aleasă conducerea partidului şi va fi schimbat statutul, în sensul revenirii la prevederile care vizează că delegaţii aleg şefia formaţiunii.

De asemenea, în şedinţa CEx de vineri, Paul Stănescu a demisionat din funcţia de preşedinte executiv interimar al PSD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO