Politică

Premierul desemnat Ludovic Orban nu ajunge la un acord cu PMP pentru învestitura guvernului

Premierul desemnat Ludovic Orban nu ajunge la un acord cu...

Autor: Diana Grigore, Mediafax

22.10.2019, 11:58 541

Eugen Tomac a declarat, marţi, că nu a ajuns la un consens cu Ludovic Orban, deoarece acesta l-a informat că nu va respecta cerinţele PMP, respectiv intrarea la guvernare a PMP şi OUG pe primari în două tururi. Totodată, Orban l-a anunţat că nu va înfiinţa nici Ministerul pentru relaţia cu Moldova.

„A fost o întâlnire scurtă, de un minut. Premierul desemnat ne-a informat că va prezenta un Guvern monocolor. În urmă cu o săptămână acelaşi premier desemnat le-a promis colegilor mei parlamentari că şi PMP va fi la guvernare în cazul în care pică Guvernul Dăncilă. Nu e nicio problemă, este decizia premierului desemnat de a-şi asuma această formulă guvernamentală. Înţeleg că partenerii de ieri ai lui Dragnea, respectiv Tăriceanu, Hunor şi Ponta au condiţionat prezenţa PMP-ului în Guvern. Nu este nicio problemă pentru noi. Eu trebuie să merg să discut cu colegii mei parlamentari, să convoc Colegiul Naţional al partidului, să discutăm despre poziţia pe care PMP trebuie să o adopte”, a spus Eugen Tomac, după negocierile purtate cu PNL.

Liderul PMP a susţinut că Ludovic Orban l-a informat că nu vrea OUG pe alegerea primarilor în două tururi şi nici înfiinţarea Ministerului pentru relaţia cu Moldova, chestiuni fundamentale pentru PMP.

„În condiţiile în care premierul desemnat ne-a informat că nu va da OUG pentru alegerea primarilor în două tururi şi nici nu va înfiinţa Ministerul pentru relaţia cu Moldova, chestiuni pe care le-am anunţat înainte de moţiune că sunt pentru noi fundamentale. Cam în punctul ăsta ne aflăm, o discuţie scurtă şi la obiect”, a conchis Tomac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO